Natuurwetten in de verkoop

by Rikkert Walbeek on 16 February, 2007

natuurwetten-id-verkoop.bmpIk heb net het boek van Herman Meijer “Natuurwetten in de verkoop” gelezen. Had het al een tijdje liggen en voornamelijk de titel sprak mij wel aan.

Een alleraardigst boek. Herman beschrijft in zijn boek dat er oeroude wetten in de verkoop zijn die al jaren werken en u kunnen helpen in het sales vak.

Als je al meer boeken over sales hebt gelezen zul je niet veel nieuwe zaken tegenkomen. Maar het is altijd goed om weer even met je neus op de feiten te worden gedrukt. Het leuke aan dit boek is dat het refereert aan natuurwetten, zaken die je niet kunt veranderen. Met name die insteek maakt dit boek waardevol.

Ik vond zelf het stuk geschiedenis van het sales vak leuk om te lezen. Herman geeft een overzicht van hoe sales zich heeft ontwikkeld in de decennia na 1950.

Om 1 stuk moest ik zo verschrikkelijk lachen. Het is een anekdote  die ik hier verkort weergeef:

Prospecteren

Herman beschrijft twee verkopers die aan het eind van de dag elkaar ontmoeten in een wegrestaurant. Ze begroeten elkaar om samen een biertje te drinken na een lange sales dag. Vraag de ene aan zijn collega: “Hoe is het gegaan vandaag?” De ander antwoord hem: “ Nou, ik heb vandaag een heleboel nieuwe relaties aangeboord, en jij?” Het antwoord van de ander: “ Nou hetzelfde, ik heb vandaag ook niets verkocht.”

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: