Aardig

by Rikkert Walbeek on 22 January, 2013

Over aardig doen en aardig zijn in salesJe moet altijd extra aardig doen tegen de receptioniste, zo vertelde mij eens een accountmanager met wie ik een dag op pad was. De receptioniste was namelijk een heel belangrijke informatiebron bron voor hem. Bovendien nam zij de telefoon op en verbond de een wel en de ander niet door.

Dus deed hij altijd extra zijn best om in een goed blaadje te komen bij de receptioniste. Gewoon een beetje slijmen, dat werkte volgens hem het beste. Hij had zich dat helemaal eigen gemaakt en dat legde hem naar eigen zeggen geen windeieren.

Die dag reden we bij een klant de parkeergarage binnen en we waren al wat laat. De auto voor ons stond een beetje te pielen bij de slagboom. De kaart die de dame in de auto gebruikte werkte blijkbaar niet goed waardoor wij even moesten wachten. En we waren al laat!

Dus besloot mijn collega voor die dag om eerst eens flink te toeteren en haar daarna nog wat gezellige verwensingen te doen toekomen door zijn open raam. Dat zou de trut leren, gaf hij mij nog met een knipoog mee.

Bij de receptie aangekomen begon hij zijn standaard slijmverhaal tegen de receptioniste tot halverwege zijn betoog haar collega ook plaats nam achter de balie. Zij was met de auto even wat broodjes gaan halen voor de lunchmeeting van zo direct. Met excuus dat ze zo laat was maar haar parkeerkaart deed het niet goed…

Blijkbaar moet je aardig zijn om aardig te kunnen doen.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: