Bejaardentehuis

by Rikkert Walbeek on 7 February, 2007

bejaardentehuis.bmpGisteren besprak ik mijn vorige post met een oud-collega die direct de door mij genoemde sales manager herkende. “Een oude uitspraak die nog steeds opgaat” zei hij me.

Vervolgens bespraken we natuurlijk onze ‘goede oude tijd’ aldaar. En natuurlijk kwamen er veel anekdotes voorbij. En nog een uitspraak van diezelfde salesmanager.

Die uitspraak is ontstaan doordat die salesmanager veel sollicitanten aan zijn bureau had zitten en vaak het zelfde antwoord kreeg op de vraag wat hen nu zo aantrok in het sales vak. Datzelfde antwoord was “ik wil graag met mensen omgaan”.

 

Waarop die salesmanager dan steevast antwoordde “dan moet je lekker in een bejaardentehuis gaan werken, kun je de hele dag met mensen omgaan”.Een uitspraak die ik tegenwoordig zelf ook wel gebruik, maar natuurlijk van hem heb ‘geleend’.

De kern van deze uitspraak is natuurlijk dat het er bij sales niet primair om gaat dat je met mensen om wil gaan. Primair is veel belangrijker dat je wil scoren, deals wil closen, klanten wil overtuigen, een mooi product wil verkopen en wat al niet meer. Maar met mensen omgaan kan nooit primair de reden zijn om verkoper te willen worden of zijn.
 

Stoere Schrijfster February 7, 2007 at 12:07

Haha! Inderdaad. Je kunt dan ook melkboer worden. Of lerares. Priester, predikant of straatnieuwsverkoper.
Trouwens: ‘deals closen’ vind ik een heel foute uitspraak. Maar dat is mijn bescheiden mening. 😉

Rikkert Walbeek February 7, 2007 at 12:31

Dank voor je comment, Stoere Schrijfster.

Wat vind je overigens fout aan de uitspraak ‘deals closen’?

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: