Boek: 100 Lifehackingtips

by Rikkert Walbeek on 18 July, 2008

100 LifehackingtipsDe initiatiefnemers van Lifehacking.nl hebben een mooie mijlpaal bereikt. De 100 beste tips zijn in boekvorm verschenen. Niet alleen in print te bestellen maar via de site ook als gratis eBook verkrijgbaar.

Lifehacking draait om het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van informatie, tijd en middelen. Veel zaken kun je met je ‘boerenverstand’ zelf ook wel bedenken. Maar toch zitten er steeds weer dingen tussen die toch wel handig kunnen zijn.

Het gaat erom die zaken eruit te halen die voor jou ‘rendement’ opleveren. Martijn Aslander, 1 van de auteurs,  stuurde mij het boek toe. Ik heb er een aantal tips uit gehaald die mij aanspraken.

Tip 3: Vraag het de dorpsoudste.
Wat handelt over hoe managers beter kunnen werken door de vaardigheid ‘verhalen vertellen’ te ontwikkelen. Deze tip geldt namelijk ook voor sales. Een verhaal vertellen in plaats van een opsomming geven van alle voordelen van je propositie.

Tip 21: Ontvang CC e-mails in een andere kleur.
Hierin wordt uitgelegd dat je e-mails die je als CC ontvangt in een ander kleur kunt zetten in Outlook. Ik wist dat niet. Heb het direct ingesteld en het werkt erg goed.

Tip 50: Wordt slapend creatief.
Over het moment dat je creativiteit zich op z’n ‘top’ bevindt, namelijk het moment tussen slaap en wakker worden.

Tip 52: Minder beloven.
Waarin wordt uitgelegd waarom mensen vaak te veel beloven. Iets dat direct voor sales belangrijk is. Sales moeten (?) nog al eens zaken aan klanten beloven. Beloven we niet allemaal wel eens teveel?

Tip 58: De kracht van een goed ‘sorry’.
Ook als sales moeten we wel eens ‘sorry’ zeggen tegen een klant. Deze tip handelt over hoe je op de juiste manier ‘sorry kunt zeggen zonder je ‘sorry’ te ontkrachten en zonder jezelf te ‘verliezen’.

Op Lifehacking.nl vindt je nog veel meer informatie. De moeite waard om (ook als sales!) in de gaten te houden.
Ook op de site van Sanne Roemen (1 van de andere initiatiefnemers) is erg veel informatie te vinden over Lifehacking.

Hier kun je het eBook gratis downloaden.

Dennis Wijnberg (JR Online) July 21, 2008 at 11:28

Pas de bovenste link even aan, die doet het niet 😉

Rikkert Walbeek July 21, 2008 at 14:42

Dank je wel Dennis voor je opmerkzaamheid.
Link is ‘gemaakt’.

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: