Boek: De dirty tricks van het onderhandelen

by Rikkert Walbeek on 7 April, 2010

Alleen de titel al deed me beslissen dat ik het boek ‘De dirty tricks van het onderhandelen’ direct wilde lezen. Hoewel de titel de lading niet dekt is het een absolute aanrader voor iedereen die (wel eens) moet onderhandelen.

Het boek beschrijft in een zeer makkelijke schrijfstijl hoe het proces van onderhandelen verloopt. Ook worden er steeds ‘dirty tricks’ behandeld, hoewel dit ‘gewone’ tips zijn. Dat is ook waar de lading niet wordt gedekt. Misschien had ik persoonlijk de echte ‘vuile’ trucs graag gelezen…..

Het boek leert je niet hoe een onderhandeling precies te voeren. Wel laat het steeds weer zien hoe processen kunnen verlopen. Juist deze inzichten zijn belangrijk om tijdens een onderhandeling zaken te doorzien en daarop in te kunnen spelen.

Elk hoofdstuk beschrijft een andere fase in een onderhandelingsproces. En steeds worden er situaties beschreven die inzicht geven in de beide ‘partijen’.

In de praktijk kun je met deze inzichten makkelijker en sneller inspelen op ontstane situaties. Zo beschrijft het laatste hoofdstuk bijvoorbeeld uitgebreid hoe uit een impasse te komen.

Juist de leesbaarheid van het boek en de simpelheid waarmee ogenschijnlijk ingewikkelde processen worden uitgelegd maakt dit boek tot een aanrader.

Ervaren sales zullen echt niets nieuws lezen, maar wel weer even opgefrist worden. Voor minder ervaren sales is het een must-read. Maar ook ZZP-‘ers die worstelen met hun onderhandelingen moet dit boek zo op de leeslijst!

Salih Kilic April 7, 2010 at 14:18

Thanks voor de review. Je beantwoord precies de vraag die ik had. Ik zal hem zeker kopen! 🙂

Rikkert Walbeek April 7, 2010 at 14:19

Dank je wel Salih en veel leesplezier!

groet, Rkkert

Comments on this entry are closed.

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: