Boek: Hoe pak je een oen zijn poen?

by Rikkert Walbeek on 28 May, 2009

hoe-pak-je-een-oen-zijn-poenZojuist is het boek “Hoe pak je een oen zijn poen?”  van Leo Pot verschenen. Ik heb het in 1 adem uitgelezen. Wat een leuk maar bijzonder leerzaam boek zeg!

Het boek handelt over manipulatie in sales. Het legt uit hoe (ver)koop processen in elkaar steken. Op een hele toegankelijke en vooral prettig leesbare manier. Steeds weer onderbouwd met onderzoeken.

Steeds weer schrijft Leo over korte onderwerpen die in eerste instantie hel ‘plat’ lijken en vervolgens legt hij uit hoe het werkt, hoe je het toepast en bagatelliseert hij het ‘platte’ ook weer weg.

Zo beschrijft Leo dat uit onderzoek is gebleken dat een mooi  verhaal met levendige details veel beter blijft hangen dan een uitstekende presentatie waarin alleen feiten worden gepresenteerd.  Handig als je wilt dat klanten zich iets van je presentatie zullen herinneren.

Hoewel het hele boek over geld en omzet gaat relativeert Leo dit aan het eind van het boek door uit te leggen dat geld helemaal niet gelukkig maakt en dat je om gelukkig te zijn juist goede relaties moet hebben. Relaties gebaseerd op wederzijds respect, elkaar helpen en dankbaar (kunnen) zijn.

Al met al een bijzonder leuk boek dat op een speelse maar wel confronterende manier ons salesmensen leert hoe klantleverancier relaties echt in elkaar steken. Een absolute aanrader dus!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: