Code Rood

by Rikkert Walbeek on 13 February, 2012

Vandaag twitterde ik er al over. Het is vandaag code rood voor wat het weer betreft. De ANWB adviseer mensen om niet de weg op te gaan wegens enorme kans op gladheid en de daarbij behorende kans op ongelukken. In mijn Twitter tijdlijn zie ik ook veel mensen twitteren dat ze vandaag maar thuis blijven werken.

Code Rood tweet, over kansen zien in Sales

Dat kan een plotselinge mooie opportunity zijn. Mensen die thuis werken zitten niet in de ‘normale’ maandagochtend vergadering. In veel gevallen zullen er dus ook geen activiteiten staan gepland en zullen ze hun thuiswerkochtend al email lezend doorbrengen. Met andere woorden, ze zijn prima bereikbaar voor (cold) calls.

Bijkomend voordeel is dat ze in hun vertrouwde omgeving zijn en in de regel meer ontspannen. Velen zullen het zelfs een beetje als ‘spijbelen’ ervaren. Daarop in spelen kan ook nog eens een mooie gespreksingang zijn. Sowieso is het weer en verkeer, op een dag als vandaag, een makkelijk onderwerp.

Iedereen die toch heeft besloten de weg naar kantoor op te gaan staat waarschijnlijk een (groot) deel van de ochtend in de file. Hoewel ze misschien gefrustreerd zullen zijn dat ze in de file staan is een onverwacht belletje een welkome afwisseling. Ze hebben de tijd voor je!

Je kunt het weer bekijken hoe je zelf wilt. De een ziet een hoop files en overlast. De ander ziet plotseling ontstane kansen. En nu ga ik weer verder met bellen!

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: