Dovemansoren

by Rikkert Walbeek on 31 October, 2014

DovemansorenDrie maanden later sprak ik hem weer. Hij is salesmanager en eerder spraken we over het eventueel uitbesteden van sales recruitment. Hij was twee van zijn beste accountmanagers kwijt geraakt aan een concurrent. Deze posities moesten opnieuw worden ingevuld. Drie maanden eerder besloot hij om dat zelf te gaan doen om zo de kosten voor het uitbesteden van het werving & selectieproces te besparen. Hij liep namelijk al een hoop omzet mis door het wegvallen van twee van zijn best presterende salesmensen. Extra kosten maken leek hem dus geen slimme zet.

Drie maanden verder spraken we elkaar dus opnieuw. Hoewel hij veel mensen had gesproken en veel tijd had doorgebracht op verschillende sociale media had hij nog steeds die twee vacatures. Voorzichtig gooide ik het balletje van uitbesteden nog eens op. Alsnog die kosten maken voor het uitbesteden van sales recruitment leek hem nu helemaal uit den boze, tenslotte was er de afgelopen drie maanden een bijna onoverbrugbaar gat in zijn omzet target ontstaan door onderbezetting in het salesteam. Nu extra kosten maken zou zijn probleem, want dat was het inmiddels geworden, alleen maar groter maken.

Dus vroeg ik hem de kosten van het uitbesteden eens af te zetten tegen de misgelopen marge die twee accountmanagers in drie maanden opleveren. Met een doffe plof leek het kwartje te vallen.

Ik zag een nieuwe opdracht voor me. Het was zo klaar als een klontje dat hij ons nu de opdracht zou gaan geven om twee nieuwe sales voor hem te vinden. Zodat hij zijn team snel weer op volle kracht omzet kon laten scoren. Alleen was zijn klontje niet zo klaar.

Toch begon hij weer over de kosten die hij zou kunnen besparen door het zelf te doen. Die kosten hield hij liever in z’n zak. Zo moeilijk kon het toch niet zijn om twee nieuwe account managers te vinden in de huidige markt. Het lukte ons toch ook! Dus waarom zou het hem dan niet lukken?

Ik wilde nog met hem in discussie gaan maar besloot uiteindelijk niet tegen dovemansoren te spreken en een nieuwe bel-notitie in mijn agenda te maken voor over drie maanden.

Paul Gerritsen October 31, 2014 at 16:14

Beste Rikkert,

Ik zie ineens een extra opdracht: 2 accountmanagers èn 1 nieuwe salesmanager….

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: