Enthousiasme

by Rikkert Walbeek on 2 October, 2007

enthousiasme.bmpEen van de belangrijkste ‘wapens’ in sales is enthousiasme. Helaas wordt daar te weinig gebruik van gemaakt. Wat is er mooier dan een verkoper (of zomaar iemand) die enorm enthousiast over zijn/haar produkt vertelt? Niets toch. Dat werkt aanstekelijk. Mensen die een enthousiast verhaal vertellen zijn veel beter in staat om andere te overtuigen en mee te trekken in hun enthousiasme.

Als verkopers kunnen we hierbij een voorbeeld nemen aan veel ondernemers. Die geven veelal aan geen ‘verkoper’ te zijn. Maar zodra ze over hun eigen bedrijf of produkt beginnen te vertellen dan doen ze dat met zoveel vuur en passie dat ze velen weten te overtuigen. Maar ja, het gaat tenslotte ook over hun eigen ‘kindje’.

Zouden we als verkopers ook niet zo over onze produkten/diensten moeten vertellen. Alsof het onze eigen bedrijf is. Succesvolle verkopers voelen dat vaak ook zo. Dat het bedrijf waarvoor ze werken voelt als hun eigen bedrijf. Dit gaat verder dan alleen maar achter je produkt staan. Dat is de basis. Passie gaat een stap verder. Passie moet ook groeien.

Je kunt het wel aanwakkeren. Door anders naar het bedrijf te gaan kijken waarvoor je werkt. Door anders naar je aanbod te gaan kijken. Vergeet de negatieve zaken eens. Focus op al de positieve zaken. Als je die focus weet te ‘grijpen’ heb je de weg naar passie ingeslagen. Lukt het echt niet dan moet je misschien wel op zoek naar een andere werkomgeving. Want blijkbaar overstemt het negatieve dan het positieve.

Maar zodra je in staat bent om passie voor je werk te creëren dan ga je enthousiasme uitstralen. En weldra zul je daar de commerciële vruchten van gaan plukken.

Gelukkig hebben veel verkopers dit al van zichzelf. Dat zijn diegenen die eigenlijk altijd succesvol zijn. Ze zijn in staat zichzelf te verbinden met hun bedrijf en produkt. Ze praten daarover alsof ze nooit iets anders hebben nagestreefd. En ze doen dat ook daadwerkelijk gemeend. Het is geen spel. Ze voelen het ook echt zo. Dat stralen ze uit en daar acteren ze ook naar.

Overigens is hierbij een belangrijke taak weggelegd voor het salesmanagement. Die zou het goede voorbeeld moeten geven een moeten aansturen op het leggen van focus op positiviteit. Ook zou het salesmanagement zelf een brok enthousiasme moeten uitstralen. Is het management zelf negatief dan straalt dat namelijk ‘door’.

Plus het feit dat enthousiasme aanstekelijk werk, zoals gezegd. Dus een enthousiast management werkt motiverend voor het team. Als salesmanagement moet je ‘de boodschap’ namelijk ook verkopen, aan het team!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: