Flow en de kunst van het zakendoen

by Rikkert Walbeek on 26 April, 2007

Flow en de kunst van het zakendoenIk heb nog maar net het boek “Flow en de kunst van het zakendoen” uitgelezen. Een absolute aanrader. Het boek heeft als ondertitel “Zeven vitale inzichten voor topverkopers en topondernemers”. Alleen al daarom wilde ik het lezen. Maar ook omdat dit boek mij al door een aantal mensen werd aangeraden.

Vooral de 43 paginatellende inleiding met als titel “Als een kannibaal met mes en vork leert eten, is dat dan vooruitgang?” is al geweldig.

Mij heeft het boek in ieder geval meer inzicht gegeven in het begrip en de werking van Flow. Dat je dingen moet laten gebeuren. Dat je flow kunt creëren.

Maar het is ook een boek waarin je jezelf tegenkomt. Je blokkades en je drijfveren. Het is geen makkelijk boek dat je even wegleest, althans niet voor mij. Het is ook geen ‘echt’ verkoop boek. Het geeft met name meer inzichten hoe dingen tot stand komen en hoe je daar zelf een rol in speelt.

Het is typisch zo’n boek dat je na een half jaar nog eens wilt lezen en waar je dan weer nieuwe zaken uit kunt halen.

Voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen of meer inzicht wil krijgen in hoe je dingen kunt laten gebeuren een ‘must-read’.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: