Het eerste jaar

by Rikkert Walbeek on 15 February, 2007

champagne.bmpVandaag bestaat deze weblog over sales precies een jaar. Dit is mijn 99e post. Tijd dus voor een feestje en tijd om de balans eens op te maken.

99 post in een jaar is een gemiddelde van 1,9 per week. Ik heb me bij de start voorgenomen om 2 tot 3 posts per week te schrijven en dat dus niet gehaald. Maar dat zat ‘m net name in het eerste half jaar. De 2e helft van het eerste jaar heb ik mijn doelstelling qua aantal post wel gehaald.

Het aantal lezers stijgt gestaag. Ik kan me nog herinneren dat ik de eerste maanden nauwelijks bezoekers had. Dat frustreerde wel eens. Maar bloggen blijft een kwestie van geduld. Er komen nog elke maand nieuwe lezers bij.

Een jaar terug begon ik met deze blog op Blogspot.com. Al na een half jaar werd me door Sanne Roemen geadviseerd om met WordPress te gaan werken en een eigen url te nemen. Het blijkt dat het werken met WordPress vele voordelen oplevert. Belangrijkste vind ik dat het vele malen gebruiksvriendelijker is en mij meer mogelijkheden biedt om te ‘customizen’.

Gaande het jaar kreeg ik ook steeds meer reacties over mijn weblog. De meeste positief maar gelukkig ook een aantal zeer kritische opmerkingen. Veel opmerkingen kreeg ik die vooral gingen over het waarom. Waarom ik er tijd in stak en wat het me dan wel opleverde. Daar heb ik maar 1 antwoord op. Ik vind het leuk om over mijn vak te schrijven. Ik wil graag kennis delen. En het heeft me het afgelopen jaar niets concreets opgeleverd, behalve wat complimenten en een hoop voldoening. Maar misschien gaat het juist daar wel om.

Mijn voornemen voor komend jaar is om de doelstelling van 2 tot 3 posts per week wel te gaan halen. Over een jaar zou het gemiddelde dus omhoog moeten zijn gegaan.

Verder blijf ik de nadruk leggen op posts die iets inhoudelijks melden over sales. Soms met een knipoog. Maar dat is nu eenmaal mijn manier……

Al met al heb ik er nog steeds plezier in en kan ik alleen maar hopen dat u als bezoeker er iets aan heeft of in ieder geval met plezier mijn posts leest.

Dave Janssen February 15, 2007 at 10:27

Nou ik volg deze blog nu ongeveer een maand of twee, en ik hoop dat je die 2 a 3 blogs per week gaat halen! ik ben zelf net in het salesvak gerold en ik moet zeggen dat ik hier wel wat dingen uitput!

groet,
Dave ( sales virgin)

Sanne Roemen February 15, 2007 at 11:49

Plop! Psjjjjjjt, klok klok klok, KLING! Proost Rikkert en ik ben blij dat Wordpress je zo goed bevalt! x

Rikkert Walbeek February 15, 2007 at 17:53

Dank
@ Dave: Ik ga mijn best doen. Sales Virgin kende ik nog niet, maar wel een hele mooie!
@Sanne:Thanks, volgende etentje dus champagne?

groet, Rikkert

Harro Willemsen February 16, 2007 at 15:10

Hele mooie prestatie – altijd weer leuke stukjes die ik met veel plezier lees. Mijn jubileum is volgende week 🙂

cheers
harro

Rikkert Walbeek February 16, 2007 at 18:56

Dank Harro!
Samen laten we zien dat Blogs over sales leuk en nuttig zijn. We lijken wel concurrenten….;-))

groet, Rikkert

Daan Noordeloos February 15, 2008 at 13:30

Gefeliciteerd!

Blijft vooral geinspireerd zodat je andere mag blijven inspireren.

Succes,
Daan Noordeloos

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: