Hoor wie klopt daar?

by Rikkert Walbeek on 17 November, 2011

Creatief sales prospects zoekenBinnenkomen bij nieuwe potentiële klanten wordt door velen als moeilijk ervaren. Gewoon blijven proberen is een methode die vasthoudendheid en doorzettingsvermogen vergt. Uiteindelijk zul je dan als sales best voldoende prospects in je pipeline krijgen.

Maar met een creatieve inslag kun je soms een een minder moeilijke en in ieder geval leukere manier propects verwerven. Gewoon je fantasie gebruiken en iets leuks doen dat opvalt, dat blijft hangen en dat een glimlach op gezichten tovert.

Sinterklaas is weer in het land. Een mooie gelegenheid om commercieel gezien iets mee te doen. Ga met een collega ouderwets canvassen. Belletje trekken. Gewoon bij bedrijven (die je van te voren selecteert) binnenlopen en om een afspraak vragen.

Echter doe je dat verkleed als Sinterklaas en zwarte Piet. Niemand weigert de goedheiligman ooit iets. Ook secretaresses niet. Verkleed en met een mooi verhaal kom je zo bij elke directeur binnen. Wie niet meewerkt krijgt met de roe of erger, gaat in de zak mee naar Spanje.

Eenmal de betreffende directeur op schoot dan laat je haar of hem een liedje zingen waarna je een klein cadeautje en je visitekaartje geeft.

Zeker weten dat elke directeur die bij jou op schoot heeft gezeten en een liedje heeft gezongen jou nooit meer zal vergeten. Ze zullen je altijd blijven herinneren als die verkoper die wel op een heel originele manier wist binnen te komen.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: