Ingedut

by Rikkert Walbeek on 17 January, 2013

Over verband tussen kwaliteit en sales resultatenZo maar een gedachte. Boekt een betere sales ook betere resultaten? Met andere woorden, boekt een sales die over meer verkoop kwaliteiten beschikt ook meer omzet?

Kortom, is er een causaal verband tussen de kwaliteiten waarover een verkoper beschikt en de resultaten die zij of hij boekt?

Ik zie namelijk nog wel eens dat er in een salesteam nauwelijks verschillen zijn in resultaat als je kijkt naar de verkoop kwaliteiten. Andersom kom ik overigens net zo vaak tegen. Dus dat er wel degelijk een verband zichtbaar is.

In die gevallen waarin er geen verband zichtbaar is zie ik wel dat de verkopers met ogenschijnlijk ‘mindere’ verkoop kwaliteiten een heel erg hoog energie niveau laten zien. Dat ze over veel prestatiedrang beschikken. Dat ze hierdoor een hoge gunfactor hebben.

Misschien moet ik wel concluderen energie, prestatiedrang en gunfactor ook ‘gewoon’ verkoop kwaliteiten zijn. Kenmerken overigens, die ik soms bij ervaren verkopers zie verdwijnen in de loop van de tijd.

Dan zeggen ze dat de die ‘jonge honden mentaliteit’ hebben vervangen door senioriteit. Ik zou het zelf liever ingedut willen noemen. Het lijkt dan wel of ze energie hebben ingeruild voor kunde. Maar kunde heeft zo weinig uitstraling en dat ziet een potentiële klant ook.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: