Jezelf verkopen

by Rikkert Walbeek on 6 May, 2008

Ging een eerdere post al over jezelf te verkopen. Gisterenavond was de start van een nieuwe serie Dragon’s Den. Een tv-programma waar ondernemers geld proberen op te halen bij investeerders.

Geweldig om te zien hoe de ondernemers zichzelf, hun idee en hun bedrijf ‘verkopen’ aan de investeerders. Gisterenavond een heel mooi voorbeeld van ‘jezelf verkopen’.

Er was een ondernemer die een beveiligingsbedrijf had en een nieuw raamslot had ontwikkeld. Hij had een investeerder nodig om het op de markt te kunnen brengen.

Deze man was geen verkoper. Maar hij kon wel verkopen! Waarschijnlijk zelfs zonder zich daar bewust van te zijn. Hij had een mooi nieuw product ontwikkeld. Daar was hij zo vreselijk enthousiast over dat hij zich niet van z’n stuk liet brengen.

Uiteindelijk kreeg hij 2 investeerders zover om met hem mee te doen. En dat terwijl hij niet eens een businessplan had!

Wat was er gebeurd? Hij had zichzelf verkocht. Uiteraard lag daar een mooi product met marktpotentie aan ten grondslag. Maar uiteindelijk besloten de investeerders met hem mee te doen om dat ze in hem geloofden.

Dennis Wijnberg (JR Online) May 7, 2008 at 8:08

Dat klopt inderdaad! Het was gewoon echt een vakman in hart en nieren! Zo overtuigd van zijn product. Ik vond alleen een belang van 45% veel, maar dat terzijde.

Rikkert Walbeek May 7, 2008 at 8:12

Eens Dennis dat het een echte vakman is.
Voor die 45% haalt hij wel 2 ervaren ondernemers binnen die hem niet alleen de financiële middelen verschaffen maar hem ook gaan helpen met het opbouwen van zijn nieuwe bedrijf en het in de markt zetten van zijn product.
Of 45% dan veel is kan ik niet beoordelen, maar in mijn oren klonk het niet als onredelijk.

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: