Kick

by Rikkert Walbeek on 2 June, 2006

Een veel gestelde vraag aan verkopers is wat zij nu zo leuk en bijzonder vinden aan het vak verkopen. Echte verkopers beantwoorden die vraag met dat ze de kick van het scoren zo lekker vinden. Ik kan dat alleen maar beamen.

Verkopen kent vele leuke kanten. Maar het ultieme is toch wel de kick die je krijgt als je weer een contract hebt afgesloten. Na verschillende afspraken en onderhandelingen eindelijk de handtekening gaan ophalen bij je klant. Dat is waar je het allemaal voor doet. Dan ontstaat dat gevoel van ‘die kick’.

En daarna in de auto naar kantoor. Muziek hard op en een grote glimlach op je gezicht. Vervolgens je kantoor binnenstappen en aan iedereen je getekende opdracht laten zien! Het gevoel van erkenning, dat dan ontstaat, is voor verkopers van heel veel waarde. Weken, zo niet maanden van vele contacten met je klant hebben eindelijk geleid tot de handtekening. Dan volgt daarna de ontlading.

Bedrijven zouden hier veel beter op in moeten spelen. Geef je verkopers die erkenning en laat ze uitgebreid genieten van dat ‘kicking’ moment! Dat smaakt namelijk naar meer…….

En laat dat kicking moment nog eens terugkomen op de salesmeeting. Zet je beste verkopers in het zonnetje. Dat geeft hen wederom dat gevoel van erkenning en doet de rest van het team ook naar die erkenning snakken. Zij willen op de volgende salesmeeting ook naar voren worden geroepen voor ‘hun’ moment van erkenning. Dus zullen ze er alles aan doen om ook een grote deal te scoren of om de hoogste maandomzet te halen.

Bedrijven moeten zich dus bewust zijn dat verkopers dit ‘nodig’ hebben en kunnen daar gebruik van maken.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: