Lead Generatie, zaaien en oogsten

by Rikkert Walbeek on 19 August, 2013

Lead generatie in salesNa de zomervakantie krijgt mijn bedrijf SalesXeed elk jaar weer opvallend veel verzoeken om ‘nog even snel’ wat nieuwe leads te vergaren. Bedrijven zien na de zomer ineens de kerstman in de verte en realiseren zich blijkbaar dat het eind van het commerciële jaar in het zicht is. Kijkend naar de huidige stand van de omzet luidt dan plots de noodklok.

Er moet hulp van buitenaf komen om snel nog wat nieuwe salestrajecten te ontplooien. Tot zover helemaal prima natuurlijk! Tot het moment dat het verwachtingspatroon wordt geschetst. Met nog vier maanden te gaan en een verkoopcyclus van minimaal drie maanden wordt verwacht dat onze activiteiten nog dit jaar tot schokkende omzetstijgingen zullen leiden.

En dat gaat nu eenmaal niet. Iets met zaaien en oogsten

Als je de komende maanden extra omzet wil draaien had je daar voor de zomer actie op moeten ondernemen. Maar daar is het nu te laat voor. Tenminste als je de bekende paden blijft bewandelen.

Beter is om dan te gaan kijken hoe en waar je nog wel ‘snelle’ omzet kunt behalen. Bijvoorbeeld door bestaande klanten nieuwe of extra producten aan te bieden. Of door kortstondig te focussen op ‘kleinere’ orders die een korte doorlooptijd vergen. Of door een extra kortingsactie.

Eigenlijk allemaal lapmiddelen om het jaar alsnog te redden. Beter dus om in ieder geval alvast te bezinnen op hoe dit komend jaar te voorkomen. Jammer alleen dat ze daar nu te druk voor zijn. Het huidige jaar moet tenslotte koste wat het kost goed worden afgesloten.

Bij de start van het komend jaar liggen alle opties weer open dus niemand die zich dan al druk maakt. Met als gevolg dat ik nu al weet dat ook in augustus komend jaar wij weer meer aanvragen krijgen voor lead generatie!

 

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: