Leadgeneratie

by Rikkert Walbeek on 14 May, 2008

Leadgeneratie De poll van afgelopen maand ging over wat uw belangrijkste bron van nieuwe leads is. De  grote winnaar’ is het zelf doen van cold calls.

Verrassend, want velen menen dat cold calling niet (meer) werkt. Althans dat hoor ik steeds vaker. Maar blijkbaar staat deze wijze van lead generatie nog steeds dik bovenaan.

Hieronder de gehele uitslag:

Zelf cold calling doen:              38 stemmen (39%)
Via bestaande klanten:             18  stemmen (19%)
Marketing genereert leads:       15 stemmen (15%)
Via-Via                                     10 stemmen (10%)
Extern telemarketing bureau:      7 stemmen (7%)
Spontane aanvragen:                   6 stemmen (6%)
Beurzen:                                      2 stemmen (2%)
Interne telemarketing afdeling:   1 stemmen (1%)
Totaal 97 100%

Wat me ook opviel is dat ‘via/via’ en ‘via bestaande klanten’ tezamen goed is voor 29%. We maken dus goed gebruik van ons netwerk!

Maar alle discussies ten spijt over de effectiviteit van cold calling blijkt toch weer dat bijna 40% het ziet als de belangrijkste bron van leads. Dat zou iets kunnen zeggen over de effectiviteit van de andere opties. Maar ik denk dat het ‘gewoon’ nog steeds een hele goede manier is om leads te genereren. Of in ieder geval om contacten te leggen.

Ik merk dagelijks ook dat het nog steeds werkt, mits je het goed aanpakt. En daar zit ‘m waarschijnlijk ook de moeilijkheid. Verkeerd aanpakken leidt bijna tot een 0-resultaat. Maar goed voorbereide en uitgevoerde cold calls leiden nog steeds tot nieuwe leads.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: