Mannen met baarden

by Rikkert Walbeek on 5 January, 2009

Een bekend Oudhollands kinderliedje vertelt ons dat “Al die willen te kaap’ren varen, moeten mannen met baarden zijn”. In mijn beleving, stoere mannen dus. Mannen met baarden die ook overeind blijven als het gaat stormen.

In sales is het eigenlijk net zo. Nu het economisch even wat tegenzit, hebben we in sales mannen met baarden nodig. Stoere mannen die ook in deze economisch windvlaag overeind blijven.

Mannen met baarden laten zich namelijk niet gek maken door een beetje wind extra. Of door te weinig rantsoen. Ook niet door dagenlang regen op hun bebaarde gezichten. Laat staan door het helemaal wegvallen van de wind.

Mannen met baarden weten namelijk dat het soms waait, soms een beetje, soms helemaal niet en soms heel erg hard. Ze weten ook dat het soms regent en dat soms de zon schijnt.

Maar wat mannen met baarden vooral weten is dat zij daar zelf helemaal niets aan kunnen doen. En ze weten dat zeuren over het weer geen zin heeft, dat het niets oplost.

Ze weten dat als het extra hard waait ze wat harder moeten werken. Ook als er wat minder rantsoen is. Ze weten namelijk dat over een tijdje de haven weer in zicht komt. Zo gaat dat namelijk nu eenmaal. En dat weten mannen met baarden.

Dus laten ze zich niet gek maken door de stuurlui aan wal. Stuurlui aan wal die roepen hoe ze moeten varen. Stuurlui aan wal die ze vertellen hoe de zeilen te zetten bij welke wind.

Mannen met baarden roepen de stuurlui toe: “scheer je weg!”, waarna ze hen de rug toe keren en aan boord gaan. Op naar de volgende haven.

Els Breuker January 7, 2009 at 11:05

Hoe zit dat dan als je als vrouw reeds meer dan 35 jaar in de verkoop actief bent?

Rikkert Walbeek January 7, 2009 at 19:26

Dat wordt dan een nieuw Oudhollands kinderliedje Els.
Over vrouwen met haar op de tanden?

;-))

groet, Rikkert

Hans Roseboom January 14, 2009 at 23:00

He bah, stoere mannen….

Mannen met baarden. Die stoer zijn. Zijn dat ook die mannen die net doen alsof ze niet bang zijn als het stormt? In plaats van aan elkaar te vertellen dat het best wel eng is dat het stormt.

Die zelf wel even de zeilen gaan hijsen? In plaats van even te kijken wie het best het zeil kan hijsen?

Die koste wat het kost de haven willen halen? In plaats van even kijken of we niet een andere koers moeten gaan varen?

Dan pleit ik liever voor wat meer Kortjakjes. Die voor datgene wat ze echt belangrijk vind (de klant in ons geval) over haar ziekte (weerstanden in ons geval) heen stapt en zorgde dat ze deed wat ze moest doen (delen waar je in gelooft en van daaruit contact maken met anderen) en daar ook nog eens een boek met zilverwerk aan overhield!!

Maar misschien hebben jouw mannen met baarden ook zaken met Kortjakje gemeen 😉

Groet! Hans Roseboom

Ofwel

Rikkert Walbeek January 15, 2009 at 12:38

Nee, doe mij dan toch maar mannen met baarden, Hans.

Kortjakje staat wat mij betreft wat te veel aan de wal te zemelen met haar glimmertjes.

De hele week duikt ze onder, in geen velden of wegen te bekennen met als excuus dat ze ziek is. En als er dan wat te vieren is dan is ze erbij.

Om dan weer onder te duiken als er weer gewerkt moet worden.

😉

groet, Rikkert

Hans Roseboom January 15, 2009 at 22:33

Hoe zou Kortjakje er met een Baard uit zien?

Rikkert Walbeek January 16, 2009 at 7:02

Dan komen we toch weer, zoals al eerder aangegeven in de comments, uit bij vrouwen met haar op hun tanden.

😉

groet, Rikkert

Jacques Bonneur January 22, 2009 at 9:25

En dit soort prietpraat moeten we serieus nemen??

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: