NU

by Rikkert Walbeek on 28 August, 2009

NU

Voor veel bedrijven geldt dat ze nog 4 maanden hebben alvorens de boeken sluiten. Sales heeft dus nog 4 maanden om het target ‘dicht te timmeren’. In veel gevallen een zware maar niet onhaalbare opgave. De economie begint immers weer aan te trekken. Maar belangrijker is dat veel bedrijven hun investeringsbeslissingen hebben uitgesteld tot het laatste kwartaal.

Dat betekent dat er in de komende maanden waarschijnlijk exponentieel meer geïnvesteerd gaat worden. Dus sales die nu nog wat achterlopen hebben alle reden om de komende maanden met vertrouwen tegemoet te zien. Maar dan moeten we wel NU wat gaan doen.

En daar zit ‘m nu net het zere punt. Ik spreek de laatste tijd veel te vaak verkopers die het bijltje er reeds bij neer hebben gegooid. Verkopers die er totaal niet meer in geloven. De hoop hebben opgegeven en al met hun gedachten bij 2010 zijn, mits ze dat halen tenminste….

Terwijl er juist nu veel bedrijven die nog nauwelijks hebben geïnvesteerd dit jaar en waar echt nog wel wat gaat gebeuren. Dus is het een kwestie van NU heel erg veel lawaai gaan maken bij je (potentiële) klanten. Laat ze weten dat je er bent en dat je graag wilt verkopen.

Ga juist NU nog een extra rondje langs je lopende prospects. Bezoek je klanten nog eens extra. Ga bellen en mailen met je potentieel nieuwe klanten. Ga in ieder geval NU wat doen. Geloof me, dat er veel concurrenten als verslagen zijn nog voor ze de ring betreden. Sterke nog, ze nemen niets eens meer de moeite om de ring in te komen. Ze gooien de handdoek er zelf wel in.

Juist die combinatie van bedrijven die nog willen investeren en concurrenten die de hoop al hebben opgegeven maakt de komende maanden tot een uistekende kans om te excelleren. Als verkoper maar ook als bedrijf. Met alle toekomstige bijeffecten in de (nabije) toekomst.

Zul je zien dat je 2010 heel anders begint dan die verkoper die nu zijn pijp aan Maarten geeft. Sta je dan ook al weer met 2-0 voor. Iets van een voortschrijdend voordeel. En dat alleen maar door NU dingen te gaan DOEN!

Bas van de Haterd August 28, 2009 at 16:54

Tja, ik heb me altijd zo verbaasd over die hoe bonussen mensen kunnen drijven. Ik bedoel, hoezo het bijltje er bij neer gooien? Hoezo niet je best doen? Omdat je je bonus niet haalt? Op staande voet ontslaan die mensen.

Maar goed, ik heb dan ook nooit gewerkt voor het geld, tenminste, niet meer na mijn eerste baan. Misschien dat ik iets bijzonders heb meegekregen van mijn ouders of zo dat ik me intrinsiek kan motiveren en dat ik geloof dat je altijd loyaal moet zijn naar je werkgever (mits deze het naar jou is natuurlijk) en op lange termijn moet denken.

Rikkert Walbeek August 29, 2009 at 7:22

Bas, juist om jouw intrinsieke motivering ben jij succesvol als ondernemer.
Daarin verschil je substantieel van (veel) werknemers.

groet, Rikkert

Dirkjan Vis August 30, 2009 at 8:05

Wat een heerlijke positieve oppepper. Ik zal deze pagina deze week even als startpagina instellen. Eens kijken wat het doet als mijn week elke dag met deze motivatie begint. Dank je wel!

Rikkert Walbeek August 30, 2009 at 9:30

Dank je wel Dirkjan voor mooi compliment!

groiet, Rikkert

Steven Loyens August 31, 2009 at 9:04

Mooie positieve column. Ergens is het wel schrijnend dat het blijkbaar geen open deuren zijn die worden ingetrapt. Net na de zomer begint altijd een mooie salestijd. Dat deel 1 van 2009 lastig is geweest zou inderdaad juist een extra motivatie moeten zijn.
Of het echt zo is dat er in 2009 nog veel investeringsbeslissingen worden genomen betwijfel ik overigens. Ik denk dat er puntje bij paaltje veel naar Q1 2010 wordt doorgeschoven. De tijd zal het leren. Hoe dan ook zou iedereen er volle bak tegenaan moeten (blijven) gaan.

Rikkert Walbeek August 31, 2009 at 9:19

Dank voor je compliment Steven.

Of die investeringsbeslissingen inderdaad nog dit kalenderjaar gaan worden genomen moet inderdaad nog blijken. Niet allemaal, dat geloof ik, maar meer dan voldoende om velen hun salestarget alsnog te laten halen.

groet, Rikkert

Ian Foulds October 8, 2009 at 15:56

Heerlijk deze column, ik heb hem gelijk doorgestuurd naar mijn collega’s.

Gelukkig ben ik het eens met Bart, ik werk niet voor het geld maar voor mijn plezier. Het hele ‘de handdoek in de ring gooien’ zal ik nooit gebruiken, zeker niet bij mijn huidige werkgevers.

Ik ben pas 1 jaar fulltime aan het werk en vind veel motivatie, ideeën en tips op jouw site Rikkert. Daarvoor mijn dank and keep up the good work!

Rikkert Walbeek October 8, 2009 at 16:18

Dank je wel voor je mooie compliment Ian!

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: