Practice what you preach

by Rikkert Walbeek on 29 May, 2008

Practice What You PreachEnige tijd geleden raakte ik in gesprek met een salestrainer. Hij sprak mij aan op een seminar waar zijn organisatie een stand had. Positief natuurlijk dat hij zelf het initiatief nam om bezoekers aan te spreken!

Helaas bleef het bij die ene goede zet. Hij opende met de vraag of ik wel eens trainingen inkocht waarop ik positief antwoordde. Vervolgens bood hij me een speciale korting aan als ik een soort ‘proef training’ bij hen zou kopen.

Let wel, dit is dus een trainer die verkopers moet leren verkopen. Hij stelt 1 vraag en biedt vervolgens korting aan.

Tja, dan word ik dus narrig. Dus ik confronteer hem met het feit dat hij als salestrainer zijn cursisten toch leert om vragen te stellen. En dat hij dat zelf dus niet doet. In plaats van weg te kruipen van schaamte pareert hij met het feit dat hij toch 1 vraag heeft gesteld……..

Over zijn korting heb ik het maar niet meer met hem gehad. Maar van z’n lang zal z’n leven dat hij ons geen training komt geven. Want als je zelf het vak niet eens beheerst, hoe kun je het dan aan anderen leren?

En dan weet ik ook nog wel dat de beste voetbaltrainer niet per se een topvoetballer hoeft te zijn geweest. Maar hij zal toch op z’n minst weten hoe een bal te trappen? Of het moet een trainer zijn die over bijzonder veel natuurlijk charisma en leiderschap beschikt. Iemand met iets extra’s.

Dat laatste was in het geval van de salestrainer zeker niet het geval. Althans, ik heb het niet ‘gezien’.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: