Presentatie vorm

by Rikkert Walbeek on 13 March, 2012

Salesmensen moeten nog wel eens een presentatie geven. Dat gaat in te veel gevallen gepaard met  oersaaie powerpoint slides. Het gaat in de meeste gevallen enkel en alleen over de propositie die aan het publiek verkocht moet worden.

Onderstaande video is het verhaal van Laura van Dolron. Zij komt uit de theater wereld en is standup filosofe. Op Standup Inspiration deed zij onlangs haar verhaal op het podium.

Ik heb het verhaal twee keer achter elkaar gekeken. En later nog een aantal keer. Dat doe ik slechts zelden. Dit keer niet zozeer omwille van de inhoud maar toch vooral om de vorm. Wat Laura neerzet op het podium is in mijn ogen werkelijk geweldig.

Ze speelt met haar publiek. Ze laat stiltes vallen en doet daar wat mee. Ze zoekt bewust interactie met haar publiek en houdt ook continue contact. Laura weet haar publiek constant, aan een stuk door, te boeien. Ze maakt indruk. Een diepe indruk. Haar optreden blijft bij iedereen ‘hangen’.

Zouden wij als sales maar een heel klein beetje toe kunnen passen van wat Laura laat zien. Dan zouden de meeste sales presentaties een heel stuk leuker worden. Blijven ze nog beter ‘hangen‘ ook. En dat was toch min of meer de bedoeling!

SUI39 Laura van Dolron from VideoLogic on Vimeo.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: