Pursued (film)

by Rikkert Walbeek on 2 August, 2007

pursued.bmpOp aanraden van Rob van Wissen heb ik de film “Pursued” gekocht en gisteren gekeken. Volgens Rob een must voor iedereen die iets met headhunting van doen heeft. En Rob had gelijk.

Vincent Palmer is een headhunter die wel heel erg ver gaat om kandidaten te hunten. Zo ver dat er bedreiging en zelfs moord aan te pas komt. Niet echt de manier om je klanten te vertegenwoordigen. Maar het leidt wel tot een spannende film met een ietswat voorspelbaar plot. Het verhaal geeft een gechargeerd kijkje in de keuken van headhunting.

Hoewel het verhaal natuurlijk ver van de werkelijkheid af staat is het toch nog best leerzaam. Het geeft aan dat je als headhunter echt in de huid van je kandidaten moet kruipen. Dat je er 24 uur per dag mee bezig moet zijn. Dat je continu (nieuwe) contacten moet leggen. En dat je alles over je klant en je kandidaat te weten moet zien te komen om tot de ‘perfect match’ te kunnen komen.

Heel anders dus dan de vele CV-schuivers die de markt (helaas) rijk is. Hoe vaak komt het niet voor dat kandidaten onbeschoft worden behandeld en CV’s zomaar worden doorgestuurd? Te vaak. Dat wil je niet als kandidaat en dat wil je niet als klant.

In de markt van sales, van vandaag de dag is het enorm lastig om nieuwe goede sales binnen te halen. Bedrijven realiseren zich dat te weinig. Die denken nog steeds met een oproep op een vacaturebank de ideale kandidaat te kunnen strikken. Maar ook veel headhunters werken nog steeds alsof zij de regels bepalen. En dat is zonde.

Vandaag de dag zul je des temeer tijd en aandacht in je kandidaten moeten steken. Ze niet proberen ‘in een job te praten’. Echt op zoek gaan naar de ideale match, dat onderscheidt de jongens van de mannen.

Hoewel de hoofdpersoon uit de film, daar weer veel te ver in gaat……………

Rob van Wissen August 6, 2007 at 20:37

Rikkert, als ik jouw reactie lees dan heb je net zo genoten van deze film als ik. En je hebt gelijk. een goede headhunter kruipt echt in de huid van de kandidaat. Je moet er inderdaad 24 uur per dag mee bezig moet zijn. Dat je continu (nieuwe) contacten moet leggen, staat als een paal boven water. En dat je alles over je klant en je kandidaat te weten moet zien te komen om tot de ‘perfect match’ te kunnen komen……
Enfin, als dit profiel je aanspreekt neem dan contact op met Rikkert of met mij want voor een goede “Headhunter” heb ik altijd een plaats vrij.

Rikkert Walbeek August 7, 2007 at 6:25

Wij hebben toch een beetje dezelfde smaak Rob! Maar dat wisten we al 😉

Dank voor deze filmtip!

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: