Sales Boost

by Rikkert Walbeek on 13 November, 2006

Het jaar loopt op z’n eind. Voor veel commerciële organisaties is dit een extra drukke periode. Targets moeten nog worden gehaald of nu is de periode aangebroken om de over-scores te realiseren. Voor veel bedrijven is het belangrijk om nog ‘even’ een extra boost te geven aan het sales team.

Een veelgekozen manier is de eindejaarsactie, Een verkoopactie waarbij er iets extra’s te verdienen is over de omzet in de laatste maand(en). Dit soort incentive acties zie je veel. En terecht! Het is een relatief makkelijke, goedkope en effectieve manier om een eindsprint in te zetten.

Maar je ziet ook organisaties die extra sales capaciteit inhuren om de laatste maanden extra omzet te genereren. Binnen mijn eigen organisatie zien we de laatste maanden van het jaar altijd extra aanvragen voor leadgeneratie of een paar extra account managers.

Daarnaast zie je veel organisaties een extra actie doen voor hun bestaande klanten. Daar is toch al contact mee, dus wat is makkelijker dan je bestaande klanten een extra eindejaarsaanbod te doen. Extra producten of diensten tegen een gereduceerd tarief.

En natuurlijk proberen veel bedrijven hun lopende offertes nog dit jaar ‘binnen te trekken’ door het geven van een speciale eindejaarskorting. Houd er rekening mee dat veel inkopers dit weten. En dus in sommige gevallen ‘wachten’ met het nemen van de beslissing omdat ze weten dat er aan het eind van het jaar altijd extra korting te verkrijgen is.

Al met al breekt voor veel verkopers nu dus een drukke maar wel spannende tijd aan. Het eind van een jaar geeft altijd iets extra’s. Een soort speciale sfeer. Iets van ‘nog even met z’n allen de schouders eronder’. Zelf heb ik er altijd van genoten (en nog steeds), die laatste periode van het jaar!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: