Sales in the spotlight: Leon Gerrits

by Rikkert Walbeek on 29 April, 2010

Naam: Leon Gerrits
Functie: Account Manager New Business bij TradeDoubler
Leeftijd: 24 jaar 

1.  Wat is er leuk aan je huidige job?
Naast dat de dienst (affiliate marketing) die wij onze klanten aanbieden erg aantrekkelijk is, vind ik vooral het contact met gepassioneerde mensen erg leuk. Het is inspirerend om als sales-verantwoordelijke om te gaan met mensen die een interesse hebben in online marketing en hen ook op een strategische wijze te adviseren.

2.  Wat was je eerste sales job?
Mijn eerste ervaring met sales heb ik gehad gedurende een bijbaan bij een eetcafé. Hier heb ik vooral geleerd om met veel verschillende mensen om te gaan en op een speelse manier in te spelen op wensen van de gasten.

3.   Hoe ben je in sales terecht gekomen?
Tijdens mijn afstudeeronderzoek bij een online marketing bureau (Tribal Internet Marketing) heb ik extern onderzoek gedaan naar de behoeften van grote spelers binnen de online retail markt. Door deze duidelijk in kaart te brengen heb ik mijzelf de uitdaging gesteld om deze behoeften in te vullen door top-adverteerders te adviseren bij de keuze van online marketing diensten.

4.   Wat is er zo mooi aan sales?
De waardering van een tevreden klant geeft mij de meeste voldoening. Dit bekent overigens dat ik vooral moet kunnen vertrouwen op de account managers die daadwerkelijk de verwachtingen van de klant zullen moeten overtreffen. Ook de vrijheid van het aangaan van zakelijke relaties op mijn eigen wijze vind ik erg mooi aan sales.

5.   En wat niet?
Sales krijgt lang niet altijd de waardering van andere afdelingen binnen een organisatie, ondanks dat het eerste contact en het vertrouwen daar opgebouwd wordt. Verder kan het voor mij frustrerend zijn dat wanneer er leuk contact is ontstaan met een prospect deze uiteindelijk besluit om geen samenwerking aan te gaan.

6.   Wat onderscheidt sales van andere functies?
Als verantwoordelijke voor sales vind ik het uiterst belangrijk om met alle betrokken partijen in de markt contacten te onderhouden. Waar andere functies een meer uitgesproken mening kunnen hebben en uitstralen is het voor mij als sales belangrijk om iedere situatie opnieuw in te schatten en hier kansen in te ontdekken. Dit betekent ook dat iedere dag spannend is op interessante locaties en met heel veel verschillende soorten mensen.

7.   Wat is je belangrijkste zakelijke drijfveer?
Mijn belangrijkste drijfveer op het zakelijke gebied is het leggen en onderhouden van contacten. Door gemeenschappelijke interesses te ontdekken en in te spelen op relevante onderwerpen wil ik graag op een informele manier zaken doen.

8.   Wat was je mooiste deal ooit en waarom?
Dit is zeker de overeenkomst die ik heb gesloten met één van de grotere spelers in de entertainment branche, omdat  hierbij het sales proces perfect is verlopen. Ik zocht precies op het juiste moment het contact en kwam met de juiste mensen om tafel. Door mijn strategische aanpak en de juiste benadering vanuit het bedrijf is het affiliate programma goed ingericht en levert dit nu ook het gewenste rendement op. Daarnaast is de relatie heel erg goed waardoor het samenwerken heel prettig is.

9.   Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is het aansturen van een sales- en account management afdeling van een internationale organisatie. In deze rol kan ik mijn ervaring binnen sales combineren met enthousiasmeren en feedback geven op een groep van inspirerende mensen.

10.  Wat speelt in sales een belangrijkere rol? Ratio of gevoel? En waarom.
Gevoel speelt voor mij een belangrijkere rol en is de energie om relaties aan te gaan en nieuwe business te ontdekken. Dit neemt overigens niet weg dat ik steeds meer oog krijg voor ratio; het is “killing” om aannames te doen, omdat dit kan resulteren in het verkeerd managen van verwachtingen.

———————————————————————————

Sales in the spotlight is een maandelijks terugkerend item op dit weblog.
Klik
hier voor het volledige overzicht.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: