Sales in the Spotlight: Lucinda Douglas

by Rikkert Walbeek on 2 January, 2012

Sales in the Spotlight: Lucinda Douglas

Naam: Lucinda Douglas
Functie: Eigenaar/sales creator Clients for Clients
Leeftijd: 40
Lucinda op LinkedIN
Lucinda op Twitter
Website: Clients for Clients

Favoriete sales boek: Lastig… er zijn zo veel inspirerende boeken, maar als ik moet kiezen ga ik voor ‘37 Vragen voor een succesvol verkoopgesprek’ van Harrie van Heck.

 

1. Wat is er leuk aan je huidige job?
Ik kom bij uiteenlopende bedrijven terecht. Het kan een advocatenkantoor zijn maar ook een transport & logistiek bedrijf.  Ik vind het een aangename uitdaging elke keer door die verschillende bedrijfsculturen met hun eigen bla-bla heen te kijken om de verbeteringsslag met resultaten te maken. Voor deze bedrijven ben ik salesmanager, adviseur & trainer.

2. Wat was je eerste sales job?
In Kaapstad verkocht ik time share-appartementen. Een super tijd en enorme uitdaging.

3. Hoe ben je in sales terecht gekomen?
Sinds de middelbare school wilde ik al in sales werken. De dynamiek sprak mij enorm aan.  Daarom heb ik in Kaapstad een studie management gedaan.

4. Wat is er zo mooi aan sales?
Sales is maakbaar. Je bepaalt zelf hoe succesvol je bent en dat is te wijten aan hoe je overkomt en wie je bent. Het wordt je gegund en daar kan je sturing in geven. Daarnaast vind ik de kick van een deal binnenhalen verslavend:-) 

5. En wat niet?
Ik ben ooit een klant kwijt geraakt en daar was ik gewoon ziek van. Heel veel van geleerd. Dat overkomt mij nooit meer;-)

6. Wat onderscheidt sales van andere functies?
In sales sta je in de frontlinie. Ik voel mij altijd een vechter en go-getter. Je kan je niet verstoppen en bent altijd zichtbaar.

7. Wat is jouw belangrijkste zakelijke drijfveer?
Ik geniet van mensen. Ik waardeer deze diersoort omdat ze altijd verrassend is. Deze soort denkt ook altijd dat ze heel anders en uniek is. Mooi!

8. Wat was je mooiste deal ooit en waarom?
Een aantal jaren geleden was ik verantwoordelijk voor jet transport van Scania Internationaal. Ik werkte bij TNT Express als AM. ’s Avonds belde Scania dat ze voor de volgende dag drie Boeings 747 gecharterd, geladen en vanuit Zweden in Zwolle wilden hebben. Dat op 31 december. Ik ging ver boven mijn budget uit.  

9. Wat is je droombaan?
Voor nu leef ik mijn droombaan. Ik merk wel dat ik een liefde heb voor de dynamiek van transport & logistiek.

10. Wat speelt in sales een belangrijkere rol?
Ratio of gevoel? En waarom. Gevoel! Tenslotte heb je altijd te maken met emotie en beleving. Zaken doen moet bij je passen en dat doe je vanuit gevoel.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: