Sales in the Spotlight: Marcel Kuiken

by Rikkert Walbeek on 24 November, 2011

Sales in the Spotlight: Marcel KuikenNaam: Marcel Kuiken
Functie:  Area Sales Manager Enterprise Security bij Vasco Data security
Leeftijd: 43 jaar
Marcel op LinkedIN
Marcel op Twitter
Website: Vasco

Favoriete sales boek:
Succesvol shapen van key accounts van Willem Verbeke

1. Wat is er leuk aan je huidige job?
Het leukste vind ik het bezoeken van nieuwe klanten en het terug winnen van verloren deals. Tevens vind ik het geweldig om een click te hebben met de mensen die ik mag ontmoeten.

2. Wat was je eerste sales job?
IJs verkopen op de tribunes bij Feijenoord.

3. Hoe ben je in sales terecht gekomen?
Via mijn vader die een eigen bedrijf heeft gehad met de verkoop van datacommunicatie oplossingen

4. Wat is er zo mooi aan sales?
De vrijheid, het altijd zoeken naar kansen en veel mensen ontmoeten , de kick van het binnen halen van een mooie order waarmee de klant zijn business vergroot.

5. En wat niet?
Het cold canvassen van prospects en mensen die zich niet aan de afspraken houden.

6. Wat onderscheidt sales van andere functies?
Sales is het allermooiste beroep in mijn ogen en en het is geweldig om mooie resultaten te boeken waarbij jezelf verantwoordelijk bent. Daarnaast kom je op verschillende plekken en ontmoet je geweldige mensen.

7. Wat is jouw belangrijkste zakelijke drijfveer?
Voor mij is het belangrijk dat ik qua kennis toegevoegde waarde lever aan een klant. Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring in ICT Sales.
De belangrijkste drijfveer is dat een klant met mijn kennis en onze oplossingen meer business kan genereren, en zelf waarde kan creëren naar zijn klanten toe.

8. Wat was je mooiste deal ooit en waarom?
Iedere deal is mooi maar ik zal er 1 specifiek noemen, Vorige maand hebben we een mooi project binnen gehaald van een concurrent omdat we bij de klant hebben aangetoond dat ze met onze security oplossingen toegevoegde waarde en een unieke propositie kunnen aanbieden in de markt. Onze Digipass wordt geleverd in de klant zijn kleur en met het logo van de klant en wordt aan 2500 klanten geleverd zodat ze iedere keer veilig kunnen inloggen.  Hiermee slaat de klant 2 vliegen in 1 klap. Hun E-business portaal is hiermee veel  veiliger en de klant heeft nu de mogelijkheid om ook echte transacties via het internet te processen.  Voorlopig zijn zij de enige in de branch en dit heeft op het gebied van vertrouwen een unieke propositie binnen dit markt segment. Daarnaast hebben enkel hierom een aantal prospects van de klant gevraagd of ze ook een Digipass mogen hebben om voortaan orders te plaatsen

9. Wat is je droombaan?
Mooie vraag. Ik ben echt heel gelukkig en tevreden in mijn huidige functie bij Vasco en ik zie nog voldoende kansen in de markt om succesvol te zijn.

Ik droom wel af en toe over een job als jachtopziener in Afrika.

10. Wat speelt in sales een belangrijkere rol? Ratio of gevoel? En waarom.
Beide, zonder gevoel of emotie geen Sales
Ratio: het is belangrijk om de resultaten te meten. Meten is Weten. Gevoel is voor mij persoonlijk belangrijker. Zonder emotie bestaat er geen Sales. Het is mooi om te winnen en met name als een klant in eerste instantie geen zaken wil doen en in een later stadium toch een fantastisch klant en relatie wordt.

———————————————————————————

Sales in the spotlight is een maandelijks terugkerend item op dit weblog.
Klik 
hier voor het volledige overzicht.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: