Sales in the Spotlight: Marvin de Reuver

by Rikkert Walbeek on 19 February, 2012

Naam: Marvin de Reuver
Functie: Accountmanager (online marketing adviseur)
Leeftijd: 27 jaar
Marvin op Linkedin
Marvin op Twitter
Marvin op Google+ 
Weblog:  Marvindereuver.nl
Website:  Yes2web

Favoriete sales boek:
Ik heb niet heel veel met sales boeken, maar Jos Burgers slaat de spijker altijd wel op zijn kop. De diverse boeken die hij heeft uitgebracht hebben een heldere visie op hoe bedrijven klanten moeten bedienen. Daar kan een ieder nog veel van leren.

1. Wat is er leuk aan je huidige job?
Mijn baan heeft meerdere leuke aspecten, maar het leukste vind ik wel de verschillende situaties. Wanneer je aan de bureaukant zit, heb je telkens te maken met andere klanten. De ene keer doe je de online marketing voor een webwinkel, dan verzin je een Facebook campagne, dan ontwikkel je een nieuwe website, etc. De diversiteit spreekt mij enorm aan. Daarbij geef ik niet alleen advies, maar ontwikkel ik ook graag zelf dingen. Zo hebben we Facebook Monitor ontwikkeld, waarin dagelijks 3.000 Nederlandse Facebook pagina’s worden geïndexeerd. Enorm leuk om te zien hoe de Nederlandse zich ontwikkeld. Daar kan je een hoop van leren.

2. Wat was je eerste sales job?
Verkoop adviseur bij ABN AMRO.

3. Hoe ben je in sales terecht gekomen?
Door mijn opleiding Marketing en Communicatie en vervolgens mijn opleiding Commerciële Economie. Daarin wordt je opgeleid tot Accountmanager. Een groot gedeelte van deze studenten gaan als Accountmanager aan de slag. Ik heb me tijdens mijn studie verdiept in online marketing. Daarom was het een logisch gevolg dat ik als Accountmanager voor een internetbureau aan de slag zou gaan.

4. Wat is er zo mooi aan sales?
De kick om de juiste dienst aan de behoefte van een klant te koppelen. Hiermee bedoel ik niet alleen dat de dienst hierin centraal staat, maar juist om de behoefte en wensen van een opdrachtgever kraak helder te hebben. Dat is vaak het lastigste. Een opdrachtgever heeft iets in zijn of haar hoofd en wil dat uitgewerkt hebben. Het doet mij goed, wanneer ik dit volledig begrijp en op die manier kan laten uitwerken. Vooral als een opdrachtgever achteraf dan zeer enthousiast is, geeft mij dat een kick!

5. En wat niet?
Het gezeur over prijzen. Vaak willen organisaties voor nog geen dubbeltje op de eerste rij zitten. Ik zet offertes scherp en concurrerend neer, maar sommige opdrachtgevers willen dan nog steeds onderhandelen over diverse onderdelen. Op zo’n moment is dat niet redelijk. Wanneer je 40% korting krijgt in de winkel, ga je toch ook niet onderhandelen over 20% extra!

6. Wat onderscheidt sales van andere functies?
De diversiteit van de werkzaamheden en het contact met de klant.

7. Wat is jouw belangrijkste zakelijke drijfveer?
Om keer op keer opdrachtgevers te verrassen en mooie trajecten te verzinnen!

8. Wat was je mooiste deal ooit en waarom?
Die moet nog komen……..

9. Wat is je droombaan?
Commercieel directeur bij een Internetbureau, een eigen internetbureau of een toffe webwinkel. Zoals je ziet ben ik er nog niet helemaal uit. Een mens mag blijven dromen!

10. Wat speelt in sales een belangrijkere rol? Ratio of gevoel? En waarom.
Je bent geneigd om ratio te zeggen, maar ik houd het op gevoel. Ik doe veel op gevoel en heb het idee dat opdrachtgevers dit ook doen. Vaak gaat het om een kwestie van gunnen. Gunt de opdrachtgever jou de opdracht. En dat heeft grotendeels met een onderbuik gevoel te maken.

 

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: