Sales in the spotlight: Walter Bioch

by Rikkert Walbeek on 2 May, 2008

Naam: Walter Bioch
Functie: Senior Accountmanager bij RES
Leeftijd: 31

1.  Wat is er leuk aan je huidige job?
De trajecten en de contacten. Ik ervaar dat je van ieder gesprek weer een ervaring rijker bent geworden en jezelf kunt verbeteren

2.  Wat was je eerste sales job?
Mijn eerste job in sales was in de autowereld. Daarna de echte eerste job was in de kantoormachines en later daar bij de postapparatuur. Veel cold-call acties. Heerlijk, totdat je een stap verder wilt.

3.   Hoe ben je in sales terecht gekomen?
Ik werd door bijna iedereen in mijn omgeving geadviseerd, al toen ik op de middelbare school zat om een commerciële functie te nemen. Dat vond en vind ik zelf gelukkig ook. In de autobranche begonnen, maar binnen blijven leek me niks en de activiteiten liggen redelijk vast.

4.   Wat is er zo mooi aan sales?
De overtuiging overbrengen zodat een klant voor jou kiest! De scoringsdrang is gewoonweg de echte thrill! Je eerste deal van waarde geeft je een gevoel van enorme power dat je de hele wereld aan kan…..en dat wil je telkens weer!

5.   En wat niet?
Deal or no deal that’s the question. De nul bij een nieuw jaar of nieuwe start. Dat is echt niet mooi, sterker nog….daar moet je dus zo snel mogelijk weer vanaf!

6.   Wat onderscheidt sales van andere functies?
Van niets iets maken, je komt als persoon naar binnen met puur je propositie en de “latente”behoefte van de prospect. En dan gaan bouwen!

7.   Wat is je belangrijkste zakelijke drijfveer?
Je werkt bij een organisatie, en daarin ben je eigen ondernemer. Dus je wil je eigen onderneming laten groeien. Daarmee ben je van waarde en meerwaarde voor de werkgever.

8.   Wat was je mooiste deal ooit en waarom?
Een deal die specifiek mooi is, kan van een aantal kanten worden bekeken. De waarde van de opdracht. Het gelopen traject, het extreme win-gevoel, de enorme bonus die je ervoor kreeg, de spin-off die het heeft gegeven of noem maar op. Ik zal ze niet allemaal noemen, maar het mooiste wat ik heb meegemaakt is een deal gewonnen vanuit een lost-deal. De klant belde op en gaf me te kennen dat ze voor een ander hadden gekozen. En dat gesprek heb ik om kunnen draaien in een vervolggesprek. Daarmee heb ik de champagnekurk van de concurrentie op de fles laten zitten.

9.   Wat is je droombaan?
Die heb ik op dit moment, dat klinkt heel saai, maar ik heb m’n keuze bepaald op het traject wat ik nu kan lopen en dus kan groeien. Meespelen in de champions league! Als dat vervuld is zou ik graag nog eens trainingen geven aan jonge honden, zoals ikzelf. Maar een droombaan, dat maak je van je baan anders moet je stoppen. Sales is gemotiveerd zijn anders kun je niet verkopen!

10.  Wat speelt in sales een belangrijkere rol? Ratio of gevoel? En waarom.
Zonder gunnen komt er niet vaak een deal. Het maakt het proces makkelijker, uiteindelijk wordt er in geen enkele onderneming geld uitgegeven aan iets wat ze niet nodig hebben. Dus de ratio wint het van het gevoel aan de klantzijde, als sales zullen wij de kameleon zijn om de gevoelswaarde +/+ te houden. De ratio overbrengen met jouw gevoel en (rationele) technieken.

———————————————————————————

Sales in the spotlight is een maandelijks terugkerend item op dit weblog.
Klik
hier voor het volledige overzicht.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: