Sales Outsourcing

by Rikkert Walbeek on 28 April, 2006

Sales outsourcing of ook wel Sales BPO genoemd is gelukkig aan terrein aan het winnen in Nederland. In de US is salesoutsourcing al zo’n 15 jaar ‘booming business’. Toen ik bijna 4 jaar terug startte met mijn bedrijf dacht ik dat Nederland daar toen ook wel aan toe zou zijn. Dat bleek niet juist te zijn.

Er was veel onbegrip en scepsis over het uitbesteden van sales. Nog steeds wel, maar het begint steeds meer voet aan de grond te krijgen. Voor mijn gevoel zit onze markt op een soort kantelpunt. De eerste fase van prediken zit er wel zo’n beetje op. Steeds meer organisaties weten en begrijpen dat je ook sales kunt uitbesteden.
Mijn voorspelling is dan ook dat binnen 5 jaar sales outsourcing een volwassen markt is geworden. Dat er steeds meer bedrijven zullen zijn die hun verkoop, of een deel ervan, gaan uitbesteden aan geprofessionaliseerde partijen.

Nu zie je al dat steeds meer bedrijven interesse tonen in een interim sales oplossing. Dat is dan nog wel geen salesoutsourcing, maar toch. De volgende stap is het laten uitvoeren van alle commerciële activiteiten door een gespecialiseerde sales organisatie.

Natuurlijk predik ik voor eigen parochie. Maar sales outsourcing of sales BPO gaat het de komende jaren helemaal worden!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: