Sales Traineeship

by Rikkert Walbeek on 6 August, 2008

Sales TraineeshipRegelmatig kom ik gelukkig mensen tegen die mijn passie voor het salesvak delen. Ook spreek ik gelukkig voldoende mensen die mij mening delen dat sales een vak is en ook zo zou moeten worden gezien.

Heel af en toe spreek ik iemand die deze mening niet alleen deelt maar er ook met volle overgave aan werkt. Cees van Asselt is zo iemand. Cees heeft niet alleen heel erg veel passie voor ons vak. Hij zet die passie om in actie om het salesvak op een hoger niveau te tillen.

Er is in Nederland (nog) geen opleiding voor sales. Ik bedoel hiermee geen training maar een echte opleiding die is opgenomen in het onderwijs programma. Cees kwam daar lang terug ook achter. En nu ‘vecht’ hij ervoor dat die opleiding er wel komt.

Met zo’n opleiding bedoel ik een door ‘het onderwijs’ geaccepteerde opleiding waarin studenten worden opgeleid tot verkoper. Eventueel als deel van een studie/opleiding. Cees is druk om dat voor elkaar te krijgen.

Maar om het gat te vullen dat er (nog) is heeft hij zelf de koe bij de horens gevat. Middels zijn bedrijf Sales Top College biedt hij momenteel een Sales Traineeship aan. Een traject dat onervaren sales in een periode van een jaar opleid tot relatief ervaren sales. Het eerste half jaar gaan ze 1 dag per week naar ‘school’ en het 2e half jaar 1 avond per week. De ‘rest’ van de tijd zijn ze ‘gewoon’ aan het werk als verkoper bij hun werkgever.

Een unieke mogelijkheid voor bedrijven die geen intern opleidingsprogramma hebben om hun startende verkopers een gedegen sales opleiding te bieden. Resultaat is dat bedrijven onervaren verkopers aan kunnen nemen die na een jaar relatief ervaren zijn. Met name door de combinatie van theorie en praktijk. Sales is en blijft toch een ‘doe-vak’.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: