Salesboek: Maak van de telefoon je vriend

by Rikkert Walbeek on 21 March, 2014

Maak van de telefoon je vriendWaar iedereen almaar roept dat cold calling niet meer van deze tijd is komt Michel Hoetmer met een nieuw boek over koude acquisitie: ‘Maak van de telefoon je vriend‘! Hij heeft nog gelijk ook. Want hoewel er vandaag de dag met social media steeds meer manier komen om nieuwe klanten te werven wil dat natuurlijk niet zeggen dat daarom de oude manieren niet meer werken.

Koud bellen werkt namelijk nog steeds. Hoewel misschien iets minder effectief dan vroeger blijft het een prima manier om nieuwe contacten te leggen. In ieder geval als jet het goed doet. Dit boek helpt verkopers en ondernemers die niet goed weten hoe (koude) acquisitie aan te pakken op weg.

In de eerste hoofdstukken besteedt Michel vooral veel aandacht aan de voorbereiding van het acquisitie proces. Tenslotte geldt een goede voorbereiding als een vereiste voor succes. Stap voor stap wordt je als lezer aan de hand genomen om zaken als je propositie, je doelgroep en je boodschap te verfijnen.

Vervolgens worden de stappen van van telefonische acquisitie doorgenomen waarbij veel praktijkvoorbeelden worden gegeven. Dat houdt het praktisch en toepasbaar. Hoe bouw je een gesprek op, hoe ga je om met poortwachters, hoe ga je om met bezwaren. Stuk voor stuk worden hele praktische zaken behandeld die allemaal even nuttig zijn.

Maak van de telefoon je vriend‘ is daarmee vooral een praktisch en toepasbaar boek voor (beginnende) verkopers en ondernemers die worstelen met (koude) acquisitie. Het leest makkelijk, is toepasbaar en door de vele herkenbare voorbeelden is het een levendig verhaal.

 

 

Lesley August 14, 2014 at 14:16

Sales via de telefoon is een vak apart. Het boek is inderdaad een aanrader.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: