Seth Godin vindt sales een vak!

by Rikkert Walbeek on 16 December, 2008

Marketing Goeroe Seth Godin onderschrijft in zijn blogpost de stelling dat sales een vak is. Dat is mooi, want Seth Godin is nogal iemand op het gebied van marketing. Volgens sommigen zelfs de enige die snapt waar marketing naar toe gaat de komende tijd.

Hij schrijft in zijn artikel over hoe met ideeën om te gaan, dat er een groot verschil is tussen ideeën hebben en ideeën verkopen. Letterlijk schrijft hij: “Selling ideas is a fundamentally different business than having ideas”.

Daarna schrijft hij nog: “Remember, the selling is a business onto itself, not something that you do after you get a great idea.”

Als mensen als Seth Godin ons vak snappen dan zijn we een heel eind op weg. Als hij het dan ook nog eens vertelt aan de rest van de wereld dan kan ik daar alleen maar blij van worden. Want wij kunnen het zelf wel roepen, maar als iemand als hij het roept dan is dat wel een goede duw in de rug.

Michel Hoetmer December 16, 2008 at 16:57

Als verkopers, salesmanagers en verkooptrainers hun vak ook nog serieus gaan nemen dan is het helemaal mooi!

Rikkert Walbeek December 16, 2008 at 17:20

;-))

Bas van de Haterd December 16, 2008 at 23:03

Niet de enige Rikkert, wel de leider van de Tribe die begrijpt waar het heen gaat 🙂

En elk vak is een vak. Als we dat nu eens gaan begrijpen, dat elk specialisme een specialisme is. En daarna wat Michel zegt: dat de mensen die dat specialisme uitvoeren ook nog eens serieus inzien dat ze een bijzonder beroep doen!

Rikkert Walbeek December 17, 2008 at 7:05

De spijker op z’n kop Bas.

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: