Sinterklaas suggestie

by Rikkert Walbeek on 17 November, 2009

Sinterklaas suggestie

Weet u nog wat canvassen is? Het industrieterrein op en zomaar ‘koud’ belletje trekken om op deze ouderwetse wijze leads te genereren. Het wordt veelal afgedaan als ‘niet meer van deze tijd’ maar vooral als een methodiek die niet meer werkt. Toch is het een bijzonder originele manier om binnen te komen. Zeker nu niemand het meer doet.

Probleem is dat veel sales het eng vinden. Koud bellen, tot daar aan toe. Maar zomaar ergens binnenlopen en om een afspraak vragen is wel heel erg confronterend. Naast het feit dat het nogal tijdrovend is.

Tijd dus voor creatieve oplossingen. Ga samen op pad, verkleed als Sint en Piet. Maak een lijst van interessante prospects en stippel een efficiënte route uit. De auto in en op pad!

Gewoon bij die bedrijven binnenlopen en naar de directeur vragen. Of wie uw contactpersoon dan ook is. Geen ‘nee’ accepteren, dat doet de Sint ook niet. Werken ze niet mee, dan krijgen ze met de roe.

Wedden dat u bij heel veel bedrijven binnen komt. Pak gelijk de buren van uw prospects even mee, u bent toch in de buurt. Wedden ook dat u een bijzonder leuke dag gaat beleven. En wedden dat de bedrijven waar binnen komt u nooit meer zullen vergeten.

Sales is een echt vak. Een vak met regels en theorieën. Een vak ook vooral van de praktijk. Maar sales is ook een vak waar u als verkoper zelf het verschil kunt maken. En zo moeilijk hoeft dat niet te zijn.

Jasper Runneboom November 20, 2009 at 12:46

Alleen je eigen fantasie is de beperking voor het genereren van nieuwe klanten!

Rikkert Walbeek November 21, 2009 at 14:14

Zo is het maar net Jasper. Dank je wel.

groet, Rikkert

Ton de Haan December 7, 2009 at 14:44

Helaas heb ik al aan de lijve ondervonden dat het niet altijd zijn succes bewijst. Ik ben al twee keer ‘eruit’ gezet omdat ze dachten dat het een slechte grap was..

Rikkert Walbeek December 7, 2009 at 14:52

En was dat vaker of minder vaak dan zonder Sinterklaaspak Ton?

groet, Rikkert

Ton de Haan December 7, 2009 at 14:54

Nou, zelfs helemaal geen Sinterklaas.. Als Paashaas..

Maar goed. Zoals een gedreven sales betaamt laat ik me niet uit het veld slaan en verzinnen we vast wel weer iets nieuws!

gr.
Ton

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: