Snelheid van denken

by Rikkert Walbeek on 23 November, 2009

Snelheid van denken

Onlangs raakte ik met iemand in discussie over de kenmerken van succesvolle sales. U kent deze gesprekken vast wel. Welke kenmerken zijn er te benoemen waarop succesvolle verkopers zich onderscheiden van minder succesvolle vakbroeders. Of sterker nog, van de rest.

Veelal belanden we dan in het standaard rijtje van winnaarmentaliteit, doorzettingsvermogen, creativiteit, empatisch vermogen etc..

Er is er 1 die we vaak vergeten en dat is snelheid van denken. Het vermogen om razendsnel te schakelen. Om in een gesprek een aantal stappen vooruit te denken. Om tegelijkertijd zaken met elkaar te combineren en deze ook direct toe te passen.

In het ‘gewone leven’ noemen we dat scherp zijn. In staat zijn om in een gesprek zaken op te pikken en deze ook direct te ‘verwerken’ om daar dan vervolgens weer iets mee te doen.

Succesvolle sales zijn in staat om in een verkoopgesprek veel meer stappen te zetten doordat hun denksnelheid hoger ligt. Het gevaar schuilt in deze echter wel dat indien de gesprekspartner een veel lagere snelheid heeft de sales zich wel aan moet (kunnen) passen. Anders ontstaat er irritatie.

Sales Vacatures November 24, 2009 at 18:59

Intressant onderwerp ik zou zelf op het eerste gezicht niet zo snel denken aan de snelheid van ‘t denken meer aan de manier waarop je wat over brengt en of je in staat bent om mensen te overtuigen dat zou ik en vind ik nog steeds dan wel het belangrijkst van succesvolle sales, je kan wel snel denken en goed stappen kunne zetten maar als je de gene daar mee overtreft en niet overtuigd dat heb je er vaak nog niets aan,

bij mij als verkoop speel ik meestal meer in op het overtuigen van de klant, ik denk ook wel dat het snelle denken daar bij betrokken is maar daar denken ik / wij niet echt over na.

Groetjes Danielle,

Rikkert Walbeek November 24, 2009 at 19:11

Dank voor je opmerkingen Danielle.

Ik stel ook niet dat snelheid van denken het belangrijkste kenmerk is van een succesvolle sales.
Wel stel ik dat het een kenmerk is waaraan niet vaak wordt gedacht. Dit artikel was niet anders bedoeld dan daar de aandacht op vestigen.

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: