Sollicitweet

by Rikkert Walbeek on 23 March, 2010

Steeds meer bedrijven besteden hun werving & selectie niet meer uit, ook niet voor sales vacatures. Op zich is dat geen verkeerde ontwikkeling mits juist uitgevoerd.

Het betekent dan namelijk dat je zelf als organisatie op zoek moet gaan naar geschikte potentiële kandidaten en vervolgens ook nog eens zelf een zorgvuldig selectieproces moet voeren.

Als je dat zelf wilt doen zorg dat in ieder geval dat je als organisatie op de juiste plek de juiste mensen zoekt. MultiScope is een online onderzoekbureau en profileert zich als organisatie daarmee veelvuldig online. Momenteel zoeken zij een sales en een sales & marketing manager.

En waar zoeken zijn hun nieuwe salesmensen? Precies, ook online. Onder andere op Twitter. Potentiële kandidaten worden uitgenodigd om te sollicitweeten. Om dus via een Twitter bericht in maximaal 140 te solliciteren!

Daarmee onderscheid MultiScope zich, maar veel belangrijker, daarmee richten ze zich op kandidaten die de online wereld snappen. Ze zoeken dus precies op de juiste plek!

Ze zorgen zo dat ze in iedere geval met kandidaten in gesprek komen die de kracht van Twitter kennen en daar zelf ook gebruik van maken. Daarmee doen ze dus hun eerste selectie. Vervolgens zullen ze natuurlijk nog een selectie op basis van sales capaciteiten moeten doen, maar in ieder geval wel bij kandidaten die op het eerste gezicht een potentiële match hebben.

Voor verschillende online gerelateerde functies werd Twitter al vaker ingezet. Voor sales functies heb ik het op deze wijze nog niet gezien.

Steyn March 23, 2010 at 16:35

Hele leuke manier! 140 tekens is lekker kort, maak daarin je onderscheidend vermogen maar eens waar……. Heb het al ff geprobeerd, lastiger dan je denkt!

Misschien een goede: een solicitweet sales cursus?

Groet,

Steyn

Rikkert Walbeek March 23, 2010 at 16:47

;-)) Steyn.

Ja, 140 tekens is inderdaad moeilijk!

groet, Rikkert

Stephan Bosman March 23, 2010 at 19:46

Ik kan bij ervaring zeggen dat het ons al een half jaar veel goede resultaten opleverde via socialmedia geïntegreerd in onze website www. Neomax.nl en de speciale twilliciteer. nl. Kijk ook eens op techworld naar onze socialmedia interactieve MPU banner.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: