Technisch weer

by Rikkert Walbeek on 17 July, 2006

Jeetje, wat is het een technisch weer! Om me heen hoor ik steeds maar weer de vraag of we nu de hele dag op een terras hangen. Nog afgezien van het feit dat het ook op de meeste terrasjes nu veel te warm is hebben veel sales mensen helemaal geen tijd om op een terras te gaan zitten. Onder werktijd bedoel ik dan….

Verkopers hebben toch een beetje de naam dat ze met mooi weer lang lunchen en al vroeg op een terrasje aan het bier zitten. Ik ben van mening dat het in de praktijk allemaal wel mee valt. Hoewel de zomermaanden waarin het wat rustiger is wel de periode is om zo nu en dan toch eens een terrasje te pakken met collega’s, of nog beter met een klant.

Want ook op een terras kun je prima zaken bespreken met een klant. Sterker nog, door de meer informele sfeer worden zaken soms wat gemakkelijker. Maar ook met wat collega’s om 16:00 even een biertje pakken en wat zaken doornemen is prima. Zo ontstaat er ook nog iets van team sfeer.

Als ik zoals vanmiddag door de stad rijd en alle terrassen vol zie zitten denk ik ook wel eens wat al die mensen daar toch doen. Maar ik denk niet dat het allemaal verkopers zijn die onder werktijd wat zitten te lummelen.

Zo, genoeg geschreven, ik ga even een terrasje pakken…….

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: