Terugverdienmodel

by Rikkert Walbeek on 27 March, 2012

Terugverdienmodel in salesVeel verkopers beloven hun klanten dat ze de investering die ze gaan doen snel weer terugverdienen. Soms aantoonbaar gemaakt met heldere cijfermatige overzichten. Soms op basis van ervaringen en verwachtingen. Maar telkens moet de klant eerst investeren om dat bedrag later terug te verdienen.

Er zijn altijd klanten die niet willen, mogen of kunnen investeren. Ook al staat er een aantoonbaar terugverdienmodel tegenover. Wat dan te doen als sales?

Een oplossing kan zijn om samen met de klant heel inzichtelijk te maken wanneer er wat wordt terugverdiend. Vervolgens ga je een overeenkomst aan waarbij er geen initiële investering is maar de klant maandelijks de besparing of de extra inkomsten ‘betaalt’.

Met andere woorden, de klant investeert niets maar maakt maandelijks het bedrag over dat ze met jouw investering besparen danwel verdienen. Uiteraard spreek je een eindbedrag af dat hoger ligt dan de initiële investering. Dat is om het risico en renteverlies te dekken.

Zo ben je transparant, je laat zien dat je volledig achter je product staat en achter de voorgestelde terugverdienmodellen. Bovendien hoeft de klant geen investering te doen wat in sommige gevallen het beslisproces kan vereenvoudigen en versnellen.

Wedden dat klanten hier op z’n minst naar willen luisteren?

 

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: