Verkoopgesprek met eierwekker

by Rikkert Walbeek on 4 June, 2009

eier-wekkerOnlangs heb ik weer eens een ‘truc uit de oude doos’ van stal gehaald. Eentje die het altijd doet: de eierwekker.

Al een tijdje was ik bezig om bij die ene prospect aan tafel te komen. Een club die ik al jaren op m’n netvlies heb en waar ik graag zaken mee wilde gaan doen. Dus na verschillende calls ‘mocht’ ik eindelijk langskomen.

“Een kwartier, heb ik voor je, meer niet” zo luidde de afspraak. En hij benadrukte nog eens dat ik het echt met die 15 minuten moest doen. Met beide handen en een glunderend gezicht pakte ik deze kans aan.

Dus toog ik ‘gewapend’ met m’n eierwekker richting deze commercieel directeur. Een trucje van ‘vroeger’. Als iemand vooraf aangaf heel weinig tijd te hebben en dat wilde afbakenen dan nam ik altijd een wekker mee.

Zo ook deze keer. Alleen was ik het ‘jongensachtige’ van ‘vroeger’ kwijt dus voelde ik me toch wat lullig…

Eenmaal aantafel zette ik toch vol trots mijn eierwekker neer en begon ‘m in te stellen. Onbetaalbaar was de verbazing in z’n gezicht. Mooier werd het toen hij begon te bulderen van het lachen. Dat had hij nog nooit meegemaakt.

Het ijs was gebroken en we bijna anderhalf uur met elkaar gesproken. Met leuk detail dat hij zelf de eierwekker uitdrukte toen deze na 15 minuten begon te piepen.

Siem June 7, 2009 at 11:32

Nice! En goede tip voor wat moeilijk bereikbare prospects.

Rikkert Walbeek June 7, 2009 at 14:39

Dank Siem.

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: