Woord, beeld en emotie

by Rikkert Walbeek on 7 December, 2011

Bij sales gaat het onder andere om het overbrengen van je boodschap. Veelal zijn we gewend dat in woorden te doen. Soms maken we gebruik van afbeeldingen om iets duidelijk te maken. Slechts zelden emoties.

In onderstaand filmpje van Mad Men doet Ron Draper een pitch voor ‘The Carousel’. Mad Men is een TV serie over het wel en wee van een Amerikaans reclamebedrijf eind jaren 50. The Carousel is de ronde cassette op een diaprojector.

Hij geeft aan dat je om sommige producten te verkopen eerst een (emotionele) verbintenis op moet bouwen tussen het product en de klant.

Hij laat ook zien hoe hij dat doet. In een korte presentatie van ‘The Carousel’ koppelt hij familiegevoel aan zijn product. Hij raakt een diepe emotie bij zijn publiek en bouwt zo verbinding op tussen het product en de klant.

In een uiterst strakke presentatie waarin woorden, beelden en emoties haarfijn worden gebruikt slaat hij de spijker in een keer boven op z’n kop.

Zou er na zijn presentatie nog discussie zijn over korting? Over voorwaarden? Over ROI? Over voordelen? Over concurrenten?

Ik denk het niet. Er is namelijk een (emotionele) verbinding gelegd tussen het product en de klant. Hoe mooi is dat?

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: