Zelfdenkend CRM systeem?

by Rikkert Walbeek on 18 October, 2006

Vanmiddag werd ik gebeld door een advertentieverkoper die al een tijdje achter mij aanzit. Hij probeert al anderhalf jaar een advertentie aan me te slijten. En al die tijd vertel ik hem al dat ik geen interesse heb om in ‘zijn’ magazine te adverteren.

Het pleit voor hem dat hij zo volhoudt. Hoewel het ondertussen ook wel iets zieligs begint te krijgen. Het is in mijn ogen prima om te laten zien dat je hongerig naar omzet bent. Maar het moet geen zielig verhaal gaan worden.

Vandaag belde hij weer. Nu met de boodschap dat we een aantal maanden terug hadden afgesproken om een afspraak te maken om over onze advertenties voor 2007 te praten. Of ik vergis me enorm en ben die afspraak vergeten. Of zijn CRM systeem is zelfdenkend en maakt zelf aantekeningen. Of hij heeft een ietswat doorzichtige sales strategie.

Ik heb hem dan ook aangegeven nog steeds geen interesse te hebben en me helemaal niets van die afspraak te kunnen herinneren. Zijn antwoord was dat het in zijn CRM systeem stond dus dat het daarom wel waar moet zijn. We zouden dat echt met elkaar af hebben gesproken, volgens zijn CRM systeem.

Ik kon het niet nalaten om hem vervolgens een beetje uit te lachen. Ik heb nog steeds bewondering voor zijn vasthoudendheid. Maar zijn theorie over wat waar en niet waar is ging me echt wat te ver.

Na hem verteld te hebben dat ik geen afspraak ga maken en ook geen advertenties ga boeken bedankte hij me vriendelijk voor het gesprek en gaf me nog wel even mee dat hij me over een paar maanden weer zou gaan bellen.

Ik ben nu al benieuwd naar wat zijn CRM systeem dan voor mij in petto heeft……

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: