Acquisitie voor zzp’ers: PlanAcquisitie

by Rikkert Walbeek on 20 April, 2016

Acquisitie voor zzp, PlanAcquisitie

Vandaag zijn we officieel van start gegaan met PlanAcquisitie! Samen met Jan-Willem Seip lanceer ik ons nieuwe project. Een programma gericht op zzp’ers en kleine zelfstandigen die hun acquisitie (verder) willen verbeteren.

We gaan een hele dag lang aan de slag met alle aspecten van nieuwe klanten werven. Uiteraard met een theoretische basis maar vooral met veel praktijk oefeningen, inzichten en opdrachten. Een hele dag met een groep ondernemers werken aan je commerciële vaardigheden én aan je eigen acquisitieplan. Bovendien zullen wij de deelnemers achteraf nog ondersteunen middels een telefonisch salescoaching sessie. Tevens geven we na afloop een boek waarvan wij vinden dat je dat boek moet hebben gelezen als ondernemer.

Zzp’ers en acquisitie
Zowel Jan-Willem als ikzelf worden geregeld benaderd door zzp’ers die moeite hebben met hun acquisitie, of er tegen op zien. Denken dat ze het niet kunnen, dat het niets voor hen is. Tot voor kort probeerde ik ze dan een beetje op weg te helpen maar dat was nooit veel meer dan een lapmiddel. Met PlanAcquisitie kunnen we nu een structurele oplossing bieden.

Jan-Willem en ik gaan dat doen op onze geheel eigen wijze. Dus dat betekent dat we letterlijk keihard aan de slag gaan. Zonder concessies en altijd direct. We geloven niet in jubelverhalen, niet in gouden bergen noch in gouden formules.

Structureel nieuwe klanten 
Acquisitie kan op veel verschillende manieren maar betekent altijd dat je zelf aan het werk moet. Dat hoeft niet perse door koud te gaan bellen zoals velen denken. Er zijn echt veel meer wegen die naar nieuwe opdrachten leiden. Maar het is een illusie dat zonder iets te doen de klanten spontaan op je af komen. In de praktijk moet je voor nieuwe klanten gewoon aan het werk. Met PlanAcquisitie gaan we je leren hoe.

We vatten het als volgt samen: We gaan geen verkoper van je maken maar we gaan je wel leren verkopen!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: