Een goede b2b accountmanager is klantgericht

Een goede b2b accountmanager stelt de klant altijd centraal. Hij of zij luistert actief naar de klant, stelt de juiste vragen, toont interesse en empathie, en geeft eerlijke en duidelijke feedback. Een goede b2b accountmanager denkt niet alleen in termen van producten of diensten, maar in termen van oplossingen en resultaten. Hij of zij zoekt naar manieren om de klant te helpen zijn doelen te bereiken, zijn problemen op te lossen, zijn verwachtingen te overtreffen. Een goede b2b accountmanager levert dus niet alleen wat de klant vraagt, maar wat de klant nodig heeft. Een goede b2b accountmanager is ook een expert in relatiebeheer, en zorgt ervoor dat de klantrelaties sterk en duurzaam blijven.

Een goede b2b accountmanager is proactief

Een goede b2b accountmanager wacht niet af, maar neemt initiatief. Hij of zij is altijd op zoek naar nieuwe kansen, nieuwe klanten, nieuwe markten, nieuwe trends. Een goede b2b accountmanager is alert op veranderingen in de behoeften, wensen en uitdagingen van zijn klanten, en speelt hier snel en adequaat op in. Een goede b2b accountmanager is ook niet bang om de klant uit te dagen, te verrassen, te inspireren. Hij of zij komt met nieuwe ideeën, suggesties, voorstellen, die de klant verder helpen. Een goede b2b accountmanager is dus niet alleen een volger, maar ook een leider. Een goede b2b accountmanager is ook een ster in sales, en weet hoe hij of zij de klant kan overtuigen van de waarde van zijn of haar aanbod.

Lees ook: Werkzaamheden van een b2b-accountmanager

Een goede b2b accountmanager is betrouwbaar

Een goede b2b accountmanager is iemand waar je op kunt rekenen. Hij of zij komt zijn afspraken na, levert wat hij belooft, en houdt zich aan de deadlines. Een goede b2b accountmanager is ook transparant in zijn communicatie, geeft eerlijke en duidelijke informatie, en rapporteert regelmatig over de voortgang en de resultaten. Een goede b2b accountmanager is ook integer, respecteert de privacy en de belangen van zijn klanten, en gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke gegevens. Een goede b2b accountmanager bouwt dus een reputatie op van betrouwbaarheid, professionaliteit en kwaliteit. Een goede b2b accountmanager is ook een meester in persoonlijk verkoop, en weet hoe hij of zij een vertrouwensband kan opbouwen met de klant.

Leestip van Sales is een vak: Wat verkoopt een smartshop?

Een succesvolle b2b accountmanager is iemand die begrijpt dat zijn of haar rol veel meer inhoudt dan alleen verkoop. Ze zijn strategen, consultants en vertrouwde adviseurs die zich inzetten voor het opbouwen van sterke klantrelaties en het leveren van echte waarde aan hun klanten. Dus als je op zoek bent naar een b2b accountmanager, zorg er dan voor dat je iemand vindt die deze kwaliteiten bezit. Een goede b2b accountmanager is een onmisbare schakel in het relatiebeheer en de sales van je bedrijf. Een goede b2b accountmanager kan het verschil maken tussen een eenmalige transactie en een langdurige klantrelatie.

Terug
Meest bekeken