Wat is b2b-contentmarketing?

B2b-contentmarketing is het bedenken, maken en delen van waardevolle content die bedoeld is om in te spelen op de informatiebehoefte van je zakelijke doelgroep. Het is een strategische manier om je merk te positioneren, je naamsbekendheid te vergroten, je autoriteit te tonen, je leads te genereren en je klanten te betrekken. Het is bovendien het belangrijkste deel van zoekmachine optimalisatie, waardoor je beter vindbaar bent voor je doelgroep.

Lees ook: Een b2b-contentstrategie opstellen

Waarom is b2b-contentmarketing belangrijk voor persoonlijke verkoop?

Maar wat heeft b2b-contentmarketing te maken met persoonlijke verkoop? Heel veel! B2b-contentmarketing is namelijk een cruciale factor in het ondersteunen en stimuleren van je persoonlijke verkoop. Hier zijn een paar redenen waarom:

B2b-contentmarketing helpt je om je doelgroep te bereiken en te informeren. Door relevante en interessante content te creëren voor je prospects en klanten, help je ze om oplossingen te vinden voor hun zakelijke uitdagingen. Je laat zien dat je hun problemen begrijpt en dat je de expertise hebt om ze op te lossen. Zo bouw je vertrouwen en geloofwaardigheid op, wat essentieel is voor een succesvolle verkoop.

B2b-contentmarketing helpt je om je doelgroep te segmenteren en te kwalificeren. Door je content aan te passen aan de verschillende fasen van de buyer journey, kun je je doelgroep beter begeleiden naar een aankoopbeslissing. Je kunt bijvoorbeeld awareness creëren met blogposts, podcasts of infographics, interesse wekken met e-books, whitepapers of webinars, overweging stimuleren met case studies, testimonials of demo's, en actie aanzetten met offertes, proefversies of kortingen. Zo kun je je leads beter scoren en prioriteren, en je verkoopgesprekken effectiever maken.

Leestip van Sales is een vak: Sales versterken met een fulfilment partner

B2b-contentmarketing helpt je om je doelgroep te betrekken en te behouden. Door waardevolle en relevante content te blijven bieden aan je klanten, zorg je ervoor dat ze tevreden en loyaal blijven. Je kunt ze bijvoorbeeld voorzien van tips, adviezen, best practices, updates, feedback of extra services. Zo versterk je je relatie met je klanten, vergroot je je klanttevredenheid en stimuleer je je herhaalaankopen en mond-tot-mondreclame.

Zoals je ziet, is b2b-contentmarketing een krachtige manier om je persoonlijke verkoop te ondersteunen en te verbeteren. Het is een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt.

Terug
Meest bekeken