Waar gaat het boek ‘’Manipuleren op je werk’’ over?

In ‘Manipuleren op je werk’ laat Frank van Marwijk zien hoe je de mensen met wie je werkt kunt beïnvloeden zonder dat ze dat in de gaten hebben. Met behulp van praktische tips en voorbeelden leer je hoe je:

  • je ware drijfveren tactisch verhult
  • het middelpunt van de belangstelling wordt
  • groepen enthousiast maakt voor jouw plannen
  • anderen van binnenuit motiveert

Het boek is gebaseerd op de kennis en ervaring van Frank van Marwijk, Nederlands bekendste lichaamstaalexpert. Hij is directeur en oprichter van Bodycom Lichaamscommunicatie, een trainings- en adviesbureau op het gebied van lichaamstaal en non-verbale communicatie. Hij is ook auteur van de bestsellers ‘Manipuleren kun je leren’, ‘Lichaamstaal’, ‘Het groot complimentenboek’ en ‘Doe niet zo moeilijk, de kunst van het relativeren’.

Waarom manipuleren?

Manipuleren klinkt misschien negatief, maar dat hoeft het niet te zijn. Manipuleren is eigenlijk niets anders dan het beïnvloeden van het gedrag of de mening van anderen. Dat doen we allemaal, bewust of onbewust, elke dag. We manipuleren als we iemand een compliment geven, als we een grapje maken, als we een vraag stellen, als we een verhaal vertellen, als we een cadeau geven, als we een glimlach geven, enzovoort. Manipuleren is dus een natuurlijk en onvermijdelijk onderdeel van onze communicatie.

Leestip van Sales is een vak: Transport en pakketverzending in de eCommerce sector

Maar waarom zouden we manipuleren op ons werk? Omdat we daarmee onze doelen kunnen bereiken, onze relaties kunnen verbeteren, onze reputatie kunnen vergroten, onze carrière kunnen bevorderen, enzovoort. Manipuleren op je werk is dus niet alleen nuttig, maar ook noodzakelijk. Want als je niet manipuleert, word je gemanipuleerd. En dat wil je niet, toch?

Hoe manipuleren?

Manipuleren op je werk is een kunst die je kunt leren. Het boek ‘Manipuleren op je werk’ leert je hoe je dat kunt doen op een subtiele en effectieve manier. Het boek is opgedeeld in vier delen, die elk een aspect van manipulatie behandelen:

Onbewuste beïnvloeding

In dit stuk legt de auteur uit hoe je gebruik kunt maken van de psychologische mechanismen die het gedrag en de mening van anderen sturen, zonder dat ze dat doorhebben.

Manipulatie door een betere presentatie

In dit stuk legt de auteur uit hoe je jezelf kunt profileren als een autoriteit, een expert, een leider, een vriend, een helper, of wat je maar wilt, door je lichaamstaal, je stem, je kleding, je houding, enzovoort.

Open kaart spelen of manipuleren?

In dit stuk legt de auteur uit hoe je kunt kiezen tussen eerlijk en open communiceren, of juist geheimzinnig en gesloten zijn, afhankelijk van de situatie en het doel dat je wilt bereiken.

Manipuleren met woorden

In dit stuk legt de auteur uit hoe je je boodschap kunt verpakken, versterken, verzwakken, verdraaien, verbergen, of onthullen, door je woordkeuze, je zinsbouw, je argumentatie, je framing, enzovoort.

Elk deel bevat een aantal hoofdstukken, die elk een specifieke techniek of strategie van manipulatie uitleggen. Elk hoofdstuk bevat een aantal praktische tips en voorbeelden, die je direct kunt toepassen in je eigen werk. Het boek is dus niet alleen informatief, maar ook praktisch.

Wat vind ik ervan?

Ik vond het boek ‘Manipuleren op je werk’ erg interessant en leerzaam. Het boek is helder, toegankelijk en vlot geschreven. Het boek is ook inspirerend en motiverend. Het boek laat je zien hoe je meer invloed kunt hebben op je werk, zonder dat je jezelf of anderen tekort doet. Het boek laat je ook zien hoe je je bewust kunt worden van de manipulatie van anderen, en hoe je je daartegen kunt beschermen.

Ik denk dat dit boek een must-read is voor iedereen die werkt, of dat nu als werknemer, manager, ondernemer, of freelancer is. Ik denk dat dit boek je kan helpen om je werk leuker, makkelijker, en succesvoller te maken. Ik denk dat dit boek je kan helpen om je persoonlijke en professionele groei te stimuleren.

Ik raad je dus aan om dit boek te lezen, en om de tips en technieken die je leert toe te passen in je eigen werk. Maar let op: gebruik je manipulatiekracht met mate, en met goede intenties. Manipuleren op je werk is een middel, geen doel. Manipuleren op je werk is een kunst, geen truc. Manipuleren op je werk is een vaardigheid, geen macht.

Terug
Meest bekeken