De onzichtbare verkoop in uitzendbureaus

Hoewel het misschien niet meteen duidelijk is, zijn er veel aspecten van de activiteiten van een uitzendbureau die als verkoop kunnen worden beschouwd. Als agenten van talent zijn zij constant bezig met het 'verkopen' van hun cliënten aan bedrijven. Ze zetten de vaardigheden en ervaringen van hun cliënten in de verf, stellen hun eigenschappen in de beste uitdrukking voor een functie voor en maken hun potentieel voor succes in een bedrijf duidelijk.

Tegelijkertijd 'verkopen' ze ook de voordelen van het werken met het uitzendbureau en de beschikbare vacatures aan werkzoekenden. Door dit te doen, dragen ze bij aan de overtuiging dat de match tussen de werkzoekende en het bedrijf voordelig is voor beide partijen.

Uitzendbureaus versus traditionele verkoop

Het verschil tussen uitzendbureaus en traditionele verkoop zit in de aard van wat er wordt 'verkocht'. In de traditionele verkoop zijn de producten vaak tastbaar, zoals een auto of een televisie. In het geval van een uitzendbureau, is wat wordt 'verkocht' veel abstracter – het is de mogelijkheid van een succesvolle werkrelatie.

Toch zijn er shared fundamentals tussen beide types verkoop. Beide vereisen het begrip van de behoeften en wensen van de klant, en beide vereisen communicatieve en overtuigende vaardigheden om te slagen. Ook beginnen zowel uitzendbureaus als traditionele sales met de inspanning om te 'verkopen', door het overbrengen van de voordelen van hun aanbieding, en eindigen ze met een succesvolle match of transactie.

Verkoopstrategie die toegepast wordt

Het herkennen van de rol van sales in staffing kan veel voordelen opleveren. Vaak kan het zo zijn dat het bedrijf door het vinden van de juiste persoon voor een openstaande functie, de kosten gereduceerd worden en de efficiëntie verhoogd wordt.

Leestip van Sales is een vak: Het verkopen of verhuren van woningen

Daarbij komt dat het zien van de uitzendbranche als sales kan helpen bij het optimaliseren van de processen. In zekere zin is het enige echt belangrijke is dat er een succesvolle match wordt gemaakt, net zoals bij de verkoop van een product of dienst.

Uitzendbureaus en verkoop

Er is daarnaast veel potentieel in het samenvoegen van de werelden van uitzendbureaus en sales. In de toekomst, met de verdere ontwikkeling van de arbeidsmarkt en de voortdurende evolutie van sales technieken, kunnen we meer integratie verwachten tussen de twee.

Samengevat is het duidelijk dat er een sterke link is tussen uitzendbureaus en sales. Door deze link te begrijpen en te accepteren, kunnen uitzendbureaus hun processen optimaliseren en hun diensten verbeteren, en kan jij als werkzoeker of bedrijf beter profiteren van hun diensten.

Dus als je een personeelsvacature wilt invullen of als werkzoekende je kansen op een baan wilt vergroten, kijk dan eens naar uitzendbureaus als verkopers van mogelijkheden. Je zult versteld staan van wat deze nieuwe kijk op dingen je kan brengen.

Bron: Onenine

Terug
Meest bekeken