Doos op maat bestellen

Het kiezen van dozen die letterlijk op maat gemaakt zijn voor jouw producten, kan veel voordelen bieden. Ten eerste geef het een professionele uitstraling. Er gaat niets boven het ontpakken van een product dat perfect in de doos past, zonder onnodige ruimte of opvulling. Dit laat zien dat je aandacht hebt besteed aan elk detail en geeft je klanten een positieve ervaring.

Ten tweede kan het bestellen van dozen op maat je helpen om verzendkosten te besparen. Verzendkosten zijn vaak gebaseerd op het gewicht en de grootte van het pakket. Door een doos te gebruiken die precies past bij je product, vermijd je verspilling en verminder je onnodige kosten.

Een doos op maat bestellen kan eenvoudig bij Newpack.nl.

Zorg voor stevigheid en bescherming

De primaire functie van een verzenddoos is om je product te beschermen tijdens het transport. De doos moet stevig genoeg zijn om het gewicht van het product te dragen en bestand zijn tegen schokken en stoten. Het materiaal van de doos en de constructie zijn beide belangrijke factoren. Golfkarton is een populaire keuze vanwege zijn robuustheid en betrouwbaarheid. De vorm van de doos speelt ook een rol. Kies voor een vorm die de stabiliteit verhoogt en het risico op beschadiging vermindert.

Daarnaast is het van belang om rekening te houden met de interne verpakking. Beschermend materiaal zoals noppenfolie, luchtkussenzakjes of schuim kan extra bescherming bieden tegen stoten en schokken. Deze materialen vangen de schokken op en voorkomen direct contact tussen de producten en de buitenkant van de doos.

Branding via jouw verzenddozen

Je verzenddozen zijn een geweldige kans om het brandingspel te versterken. Door je logo, bedrijfsnaam of andere branding elementen op de doos te drukken, creëer je een unieke en herkenbare look die bij draagt aan de merkervaring.

Leestip van Sales is een vak: Het doen van een Amazon training

Elke keer dat een klant een pakket van jou ontvangt, is dat een mogelijkheid om je merk in hun gedachten te plaatsen. En omdat de doos vaak zichtbaar is tijdens het transport, kan het ook fungeren als een vorm van reclame en zorgen voor meer zichtbaarheid van je merk.

Duurzaamheid in je verzendproces

Duurzaamheid is een hot topic in de huidige zakenwereld en ook in de logistiek kun je op dit gebied een verschil maken. Door te kiezen voor milieuvriendelijke opties in je verzendproces, kun je een positieve impact hebben op het milieu én op de perceptie van je klanten.

Duurzame verzenddozen gemaakt van gerecycled of recyclebaar materiaal zijn een uitstekende keuze. Daarnaast kun je ook kiezen voor biologisch afbreekbare vulmaterialen om de impact op het milieu te verminderen.

De toegevoegde waarde van verzenddozen

Verzenddozen zijn veel meer dan alleen een beschermend middel voor je producten tijdens het transport. Ze zijn een reflectie van je merk en kunnen bijdragen aan de merkbeleving. Van het kiezen van dozen op maat en het waarborgen van productveiligheid, tot het versterken van je merk en het implementeren van duurzame praktijken: verzenddozen hebben een belangrijke rol te spelen. Bedenk hoe je verzenddozen kunt gebruiken om je klanten de beste ervaring te geven en je merk te laten groeien. Maak vandaag nog de overstap naar verzenddozen en laat je webshop floreren.

Bron: Newpack

Terug
Meest bekeken