Het belang van zichtbaarheid

Als je wilt dat je website de aandacht trekt, dan speelt zichtbaarheid een grote rol. Die zichtbaarheid wordt grotendeels bepaald door hoe hoog jouw website verschijnt in zoekmachine resultaten - dat is waar contentmarketing in het spel komt. Contentmarketing helpt bij het verbeteren van je positie in zoekmachines door middel van diverse methoden zoals SEO-trefwoorden, backlinking en meer. Hoe meer waardevolle, relevante content je produceert, hoe vaker zoekmachines jouw website naar voren zullen brengen in de zoekresultaten.

Het gaat niet alleen om frequentie, maar ook om kwaliteit. Goede content trekt lezers aan en houdt ze vast, waardoor je meer kans krijgt om ze om te zetten naar klanten.

Leadgeneratie door goed geplande contentmarketing

Er is een subtiele kunst aan het genereren van leads via contentmarketing - en het werkt. Met een juist content marketing plan wordt een website o.a. vindbaar bij de doelgroep (zoekmachines) wat in een bepaald percentage dus wel degelijk voor leadgeneratie zorgt. Denk aan het schrijven van blogberichten die jouw doelgroep aanspreken, het creëren van downloadbare whitepapers of e-books, en zelfs het produceren van video's die uw bedrijf en uw producten of diensten in het beste licht stellen.

Leestip van Sales is een vak: Omzet maken is leuk, maar doe het veilig

Elke keer dat iemand jouw content consumeert, leren ze iets nieuws en worden ze verder opgewarmd voor de mogelijkheid om een klant te worden. Over tijd, zal deze gestage stroom van leads door jouw salesfunnel gaan en zich als betalende klanten materialiseren.

Vertel het verhaal

Misschien wel het mooiste aspect van contentmarketing is dat het jou de kans geeft om jouw verhaal te vertellen, op jouw manier. Goede content gaat niet alleen over de feiten en statistieken - het draait allemaal om verbinding. Het stelt je in staat om met je publiek te praten, hen te laten zien wat jouw merk uniek maakt en waarom dat voor hen belangrijk is.

Door jouw content te personaliseren, kun je een band creëren met jouw publiek die veel verder gaat dan traditionele reclame. Jouw publiek zal dit opmerken en waarderen.

Contentmarketing implementeren

Nu je beter begrijpt hoe contentmarketing werkt, kun je zien dat het antwoord op de vraag "werkt contentmarketing?" een overweldigend "ja" is.

Contentmarketing is geen snelle oplossing - het vergt tijd, moeite en vooral planning. Het resultaat? Een verhoogde zichtbaarheid, een levendige community rondom jouw merk en een constante stroom van leads die door jouw salesfunnel gaan. Het is tijd om te beginnen met het plannen van je contentmarketingstrategie vandaag.

Terug
Meest bekeken