Boek: Acquisitie voor professionals

by Rikkert Walbeek on 21 September, 2007

acquisitie-voor-professionals.bmpJan Willem Seip heeft onlangs een nieuw boek uitgebracht dat is gericht om professionals meer bij te brengen over acquisitie. Een boek dat niet direct is geschreven voor verkopers, maar wel over verkopen gaat.

Er is natuurlijk een enorme groep professionals, freelancers, zzp’ers en ga zo maar door die wel moeten verkopen maar dat veelal niet van nature in het bloed hebben zitten. En dat is de doelgroep van dit boek. Voor die doelgroep is het naar mijn mening een uitstekend boek om meer inzicht te verkrijgen in het proces van acquisitie.

Jan Willem probeert vooral de angst voor acquisitie weg te nemen. Dit door aan te geven dat professionals geen verkopers hoeven te worden, maar dat ze op basis van hun eigen kracht wel zullen moeten gaan verkopen.

Door de vele praktijkcases en voorbeelden worden zaken veel betere inzichtelijk gemaakt. Dat helpt enorm bij het in de praktijk kunnen brengen van hetgeen Jan Willem beschrijft.

Is dit boek een aanrader voor verkopers? Nee, niet echt. Hoewel het leuk is om te lezen zullen wij verkopers niets nieuws tegenkomen. Hoogstens om de basiszaken weer even helder te hebben.

Maar voor iedere niet-verkoper die wel moet verkopen kan ik dit boek van harte aanraden!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: