Boek: Manipuleren op je werk

by Rikkert Walbeek on 10 December, 2009

Manipuleren op je werk

Frank van Marwijk publiceerde onlangs de opvolger van ‘Manipuleren kun je leren’. Zijn nieuwste boek ‘Manipuleren op je werk’ leert hoe je, je collega’s op jouw lijn kunt krijgen. De vertaling naar sales is eenvoudig, lees voor collega’s klanten.

In het eerste boek heeft Frank al getoond dat manipuleren niet per definitie negatief is en dat we het allemaal eigenlijk wel doen, veelal onbewust. Zijn opvolger laat vooral ook veel toepasbare zaken zien.

Geloofwaardigheid komt uitgebreid aan bod. Een onderwerp dat ook in sales een bijzonder belangrijke rol speelt. Liegen doen we allemaal, ook weer vaak onbewust. Belangrijk is om de waarheid in tact te laten als je ‘liegt’. Beetje mooier maken dan het is, zeg maar.

Uiteraard komt ook manipuleren en leiderschap aan de orde. Frank introduceert een nieuwe stijl van leiderschap, manipulatief leiderschap. Hierbij onderhandel je niet met je werknemers maar manipuleer je het zo dat ze doen wat je wilt en denken dat ze het zelf hebben bedacht. Ook dit klinkt in eerste instantie negatief maar het zorgt juist voor een enorm gemotiveerd team!

Voor sales een leuk boek om te lezen en meer te weten te komen over hoe beïnvloedingsprocessen werken. Voor salesmanagers en aanrader als ze willen leren hoe hun salesteam te motiveren op een andere manier dan de in sales bekende incentives.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: