Boek: Vaagtaal

by Rikkert Walbeek on 4 January, 2010

Vaagtaal

De laatste week van het jaar bestond voor mij uit van die heerlijke ‘rommeldagen’. Beetje zaken afronden, wat administratie doen en eindelijk het boek Vaagtaal lezen. Een heerlijke verhandeling over vage woorden en begrippen.

De ‘winnaar’ van 2009 is ‘je ding doen’. Heerlijk toch. En daar staat het boek vol mee. Met allemaal heerlijke, vermakelijke en heel herkenbare kreten en uitdrukkingen die net zo zinloos, doelloos als betekenisvol zijn.

In sales zijn we natuurlijk al lang gewend aan al die Engels termen. Targets, pipeline, salescycle en ga zo maar door. Prima toch. Weet iedereen wat we bedoelen. En taal is toch ook bedoeld om te communiceren? Dat je er ook nog op een mooie wijze iets mee kan zeggen is mooi meegenomen.

Wat niet wegneemt dat Vaagtaal je wel weer even bewust maakt van hetgeen we dagelijks allemaal aan onzin uitkramen. Een goede ‘reminder’ dus om weer even wat bewuster met onze taal om te gaan. En zo zou je dit boek ook moeten lezen. Als heel erg vermakelijk en tegelijkertijd als kattebel.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: